“Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…” στον ΙΑΝΟ

allios ta eichame schediasei konstantinos triantafyllakis1
Facebook
Twitter
LinkedIn

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ

Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…

Εκδόσεις ΙΑΝΟS
Νοέμβριος 2012
ISBN: 978-960-6882-73-9
σελ.464
τιμή:15,00€
διαστάσεις: 14,5 cm Χ 21cm

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…, του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

Δημήτρης Ιατρόπουλος, ποιητής, Χρύσανθος Λαζαρίδης, βουλευτής Επικρατείας, Σοφία Λαμπάκη, εκδότρια ΜΜΕ στον Εβρο, Διαμαντής Μπασαντής, συγγραφέας, δημοσιογράφος.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Έλλη Τριανταφύλλου.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν: Μαίρη Ακριβοπούλου, Ρένος Χαραλαμπίδης

θα τραγουδήσουν οι Καλλιόπη Βέττα και ο Μανώλης Μητσιάς υπό τη συνοδεία του μαέστρου και πιανίστα Γιάννη Ιωάννου.

Το Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει… είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση για τη σύγχρονη πραγματικότητα. Ο Ορέστης και η Μαριάννα, ξεκινούν το ταξίδι της ζωής με πολλά όνειρα και μεγάαλεπίβολα σχέδια, από ένα μικρό χωριό στον Έβρο. τη δεκαετία του 1960. Το ταξίδι περνά από την Αθήνα, συνεχίζει στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην Αθήνα και καταλήγει πάλι στον Έβρο.

Το βιβλίο δεν εξαντλείται στις ατομικές διαδρομές και στα αδιέξοδα των ηρώων του. Αντιθέτως, τα χρησιμοποιεί για να αποτυπώσει μια ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα. Περιγράφει μικρές και μεγάλες ιστορίες οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής στην Ελλάδα και στον κόσμο. Οικονομικά, επιχειρηματικά, εκδοτικά, δικαστικά συμφέροντα συγκρούονται συνθλίβοντας ζωές και καταδικάζοντας υπάρξεις. Ανάμεσα στα μεγάλα γεγονότα ξεχωρίζει το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, η φούσκα της μεγάλης ευφορίας του ευρώ, η κατάρρευση της Lehman Brothers και η έλευση της πρώτης κρίσης.

Οι ήρωες αναζητούν μέσα από το προσωπικό τους δράμα μια διαδρομή πέρα από τα όρια της νίκης ή της ήττας. Μια διαδρομή, ανάμεσα στην τύχη και την ανάγκη, η οποία τους οδηγεί μακριά από τα παλιά όνειρα και τα αρχικά σχέδια… Στην πορεία αντιλαμβάνονται πως η ζωή δεν εξελίσσεται, όπως τη σχεδιάζεις…

Ο Κώνσταντίνος Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Το 1975 ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο. Το 1979 μετέβη στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά και πολιτικές επιστήμες (Μaster) και Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό). Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1990. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Μarketing και Επικοινωνίας. Το Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει… είναι το πρώτο του βιβλίο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.