Μιά ιστορία στο Μεταξουργείο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Τζένη Κοσμίδου μας λέει την δικιά της ιστορία στο θέατρο Μεταξουργείο σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά.

Θα σου πω μία ιστορία για την βία, την αγάπη, την αδικία ,τις κοινωνικές ανισότητες,  τον ρατσισμό και τον σεξισμό… Θα σου πω μία ιστορία που ίσως συμβαίνει δίπλα σου και εσύ δεν την έχεις προσέξει… Θα σου πω μία ιστορία βγαλμένη από την ίδια την ζωή…

Στο θέατρο Μεταξουργείο υπό των οδηγιών της Άννας Βαγενά, έντεκα νέοι άνθρωποι μιλούν με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο καθένας για την δική του ιστορία και  περιμένουν να μοιραστούν μαζί σας την αλήθεια τους… Μία από αυτούς είναι και η αγαπημένη μας ηθοποιός, συγγραφέας και σεναριογράφος Τζένη Κοσμίδου.

Έντεκα διαφορετικές ιστορίες γεμάτες ευαισθησία, χιούμορ αλλά και σκληρή πραγματικότητα.

Δέκα διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου και ένα του Γιώργη Παπάζογλου όλα σκηνοθετημένα από την Άννα Βαγενά.

Ο τίτλος του διηγήματος  του Σωτήρη Δημητρίου που ενσαρκώνει η Τζένη ονομάζεται « Κορνίζα». Διαπραγματεύεται την ζωή μίας γυναίκας καταπιεσμένης, κακοποιημένης, φοβισμένης η οποία υποφέρει πολλά μέχρι να φτάσει στο σημείο να ξεσπάσει και να πάρει την ζωή της στα χέρια της.

Στην διάρκεια αυτού του μονολόγου βλέπουμε την νεαρή ηθοποιό να μεταμορφώνεται  σε μία γυναίκα 40 ετών που έχει υποφέρει τα πάνδεινα, στον πατέρα και τον άντρα της που την καταδυναστεύουν, στον επιστάτη του εργοστασίου που την παρενοχλεί και στους συναδέλφους της στο εργοστάσιο που στο τέλος της ανοίγουν τα μάτια.

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Τζένη Κοσμίδου σε παράσταση αφηγηματικού θεάτρου. Τις γνώσεις για αυτό το ιδιαίτερο είδος πήρε από την σκηνοθέτη της παράστασης Άννα Βαγενά παρακολουθώντας το σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου που οργάνωσε την άνοιξη που μας πέρασε.

Η νεαρή ηθοποιός δηλώνει γοητευμένη από αυτήν την πρώτη της επαφή με το αφηγηματικό θέατρο και την συνεργασία της με την  Άννα Βαγενά η  οποία της κάνει την τιμή να προλογίζει με ιδιαίτερη θερμή το νέο βιβλίο της. Το νέο βιβλίο της Τζενης Κοσμίδου  με τίτλο «Μετωπική με τον Θεό» σε λίγες μέρες θα βρίσκεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Έναστρον.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.