Θέατρο: «Μίλα» της Κριστίνε Μπρύκνερ

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η παράσταση «ΜΙΛΑ», βασισμένη σε κείμενα από το βιβλίο «Ω Δεισδαιμόνα αν είχες μιλήσει» της Κριστίνε Μπρύκνερ, συνεχίζει τις παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9:15μ.μ, μέχρι τις 17 Μαρτίου 2013, στο «Studio της Οδού Πλαταιών»(Πλαταιών 4 & Πειραιώς, μετρό Κεραμεικός, 213-0058.407, 6984-036.147).

Τρεις γυναίκες ηθοποιοί αναζητούν τη γυναίκα «πρότυπο» μέσα από τους ρόλους.  Ενσαρκώνουν πρόσωπα ιστορικά, λογοτεχνικά και φανταστικά.

Η Κριστιάνε Βούλπιους (σύζυγος του Γκαίτε), η Καταρίνα Φον Μπόρα (σύζυγος του Μαρτίνου Λούθηρου), η Σαπφώ η ποιήτρια, η Μαρία η μητέρα του Ιησού, η Δεισδαιμόνα η ηρωίδα του Σαίξπηρ, η Γκούντρουν Ένσλιν ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Μπάαντερ-Μάινχοφ, η Δόνα Λάουρα η αθάνατη αγαπημένη του Πετράρχη, η Κλυταιμνήστρα η βασίλισσα των Μυκηνών και μια εταίρα των Αθηνών με το όνομα Μεγάρα, μιλούν για τις ζωές τους, αποκαλύπτοντάς μας τη θέση της γυναίκας ανά τους αιώνες.

Μιλώντας για την πολιτική, τον έρωτα, τη ζωή, την οικογένεια, την κοινωνία, τη θρησκεία, τον θάνατο, αναπτύσσουν το τρίπτυχο Μάνα-Σύζυγος-Ερωμένη. Με την Γκούντρουν Ένσλιν τελικά να ακυρώνει τα τρία παραπάνω και να θέτει το θέμα της γυναίκας-επαναστάτριας.

Οι τρεις ηθοποιοί, μέσα από τους ρόλους τους πότε αλληλοαναιρούνται και πότε αλληλοεπιβεβαιώνονται αναζητώντας δικαίωση, λύση και κάθαρση.

 

Ταυτότητα της παράστασης

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μαίρη Μαραγκουδάκη

Παίζουν: Θεανώ Βασιλείου, Εβίτα Μπαζάκου, Πόπη Μπαρκιά

Φωτισμοί: Τάσος Σκλαβούνος

Παραγωγή: “Studio της Οδού Πλαταιών”

Κάθε Σάββατο & Κυριακή, ώρα 9:15 μμ

 

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (φοιτητικό, εκπτωτικά, ατέλειες)

Τηλέφωνα κρατήσεων: 213-0058.407, 6984-036.147

ΧΩΡΟΣ: “Studio της Οδού Πλαταιών”

Πλαταιών 4 & Πειραιώς, Κεραμεικός, (μετρό Κεραμεικός), ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10435

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.