«Στηρίξτε τις τέχνες και τον πολιτισμό»

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να πείσει τους Eυρωπαίους ηγέτες να μην μειώσουν τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό όσον αφορά τις τέχνες και τον πολιτισμό, εξελίσσεται εδώ και κάποιο καιρό στο Διαδίκτυο. 

Στην ιστοσελίδα wearemore.eu ο Eυρωπαίος πολίτης μπορεί να απευθύνει το αίτημα του, όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα σε οποιονδήποτε Ευρωπαίο ηγέτη. «Π.χ. μπορεί ο Έλληνας να απευθυνθεί στον Ολάντ και στην Μέρκελ ή ο Γάλλος και Γερμανός πολίτης στον πρωθυπουργό μιας τρίτης χώρας» λέει η κυρία Ειρήνη Γαβαλά από το «Δημοβούλιο Πολιτών», μια πρωτοβουλία που σαν στόχο έχει την  υποστήριξη δράσεων που προέρχονται από τους πολίτες.

Η περικοπή του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020, όσον αφορά τις τέχνες και τον πολιτισμό θα είναι ένα από τα θέματα συζήτησης στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 7 και 8 Φεβρουαρίου. «Ως τώρα έχουν υπογράψει το 27.000 τη διακήρυξη της Culture Action Europe, υπό την αιγίδα της οποίας γίνεται και η πρωτοβουλία wearemore.eu, και η οποία αφορά την στήριξη του προϋπολογισμού για τον πολιτισμό. Παράλληλα έχουν σταλεί περισσότερες από 8.500 επιστολές με διάφορα αιτήματα προς τους ευρωπαίους ηγέτες. Ο αριθμός σίγουρα δεν είναι μεγάλος ως τώρα, όμως αν υπάρξει σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ίσως προλάβουμε να σταματήσουμε αυτή την εξέλιξη» λέει η κυρία Γαβαλά. «Αν η Ευρώπη δεν έχει τον πολιτισμό και τις τέχνες δεν είναι Ευρώπη».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.