Δημοπρατείται το δαχτυλίδι αρραβώνων του Ναπολέοντα στην Ιωσηφίνα

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn
Το δαχτυλίδι αρραβώνων που ο Ναπολέων Βοναπάρτης προσέφερε την πρώτη σύζυγό του, Ιωσηφίνα, δημοπρατείται στο Παρίσι τον επόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Osenat την Παρασκευή.
Το χρυσό δαχτυλίδι, διακοσμημένο με ένα διαμάντι και ένα ζαφείρι, εκτιμάται ότι θα αποφέρει μέχρι 12.000 ευρώ σε δημοπρασία στις 24 Μαρτίου στο Φοντενεμπλό, νότια του Παρισιού.
“Εκείνη την εποχή, ο Ναπολέων είχε πολύ λίγα χρήματα. Το δακτυλίδι είναι πολύ συνηθισμένο” δηλώνει ο Jean-Christophe Chataignier, ο οποίος διευθύνει το τμήμα ιστορικών αντικειμένων του Osenat.
Ο Ναπολέων νυμφεύτηκε την Ιωσηφίνα, χήρα του Γάλλου αριστοκράτη Alexandre de Beauharnais, στις 9 Μαρτίου 1796 μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων τους.
Ο γάμος δεν έτυχε ευνοϊκής υποδοχής από την οικογένεια του Ναπολέοντα η οποία δεν ενέκρινε το γάμο του Κορσικανού με μια μεγαλύτερης ηλικίας χήρα με δύο παιδιά.
Το ζευγάρι χώρισε το 1810, λόγω της αδυναμίας Ιωσηφίνας να φέρει στο Ναπολέοντα τον ποθητό διάδοχο του θρόνου.
Πάντως, παρά τις πολλές και θυελλώδεις ερωτικές σχέσεις του, ένα νέο γάμο του και την εξορία ο Ναπολέων δεν ξέχασε ποτέ την Ιωσηφίνα και τα τελευταία του λόγια πριν πεθάνει φαίνεται πως ήταν: «Γαλλία. Ο στρατός. Ο επικεφαλής του στρατού. Ιωσηφίνα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.