Μέρκελ:Eίναι η τελευταία μου θητεία ως καγκελάριος…

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Αυτή είναι η τελευταία μου θητεία ως καγκελάριος», ξεκαθάρισε η Άνγκελα Μέρκελ, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στην προεδρία της CDU. Μιλώντας με τον απερχόμενο Χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργό της Έσσης Φόλκερ Μπουφιέ μετά την ήττα  στις τοπικές εκλογές στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη θητεία της ως το 2021 κι ότι δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει άλλο πολιτικό αξίωμα.

«Δεν γεννήθηκα καγκελάριος και το ήξερα από την πρώτη στιγμή», είπε εμφανώς συγκινημένη τονίζοντας ότι οι ενέργειές της υπαγορεύονται από το καλό της πατρίδας και του κόμματος.

«Αποφάσισα επίσης να επιτρέψω στην Χριστιανοδημοκρατική Ενωση να προετοιμάσει την διαδοχή μου», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι οι αποφάσεις της έχουν ως στόχο να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επικεντρωθεί στους μελλοντικούς της στόχους.

Παραδεχόμενη ότι τα εκλογικά αποτελέσματα στην Βαυαρία και την Εσση ήταν απογοητευτικά, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι συνέβη μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου έτους.

Είπε ακόμη ότι θα πάρει το ρίσκο να παραμείνει στην καγκελαρία μολονότι θεωρεί ότι ο καγκελάριος πρέπει να είναι και επικεφαλής του κόμματός του. Δεν θέλησε πάντως,  να εκδηλώσει την προτίμησή της για κάποιον από τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν τώρα το τιμόνι της CDU.

Πηγή:ξένα πρακτορεία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.