Οι εκδόσεις ΠΟΛΙΣ και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο H Bία.

Facebook
Twitter
LinkedIn

H Bία, εκδόσεις ΠΟΛΙΣ

IANOS

ΣΤΑΔΙΟΥ 24 ‑ ΑΘΗΝΑ

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013, στις 20:00.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι ‑ συγγραφείς του τόμου:

Ξένια Κουναλάκη, Πάσχος Μανδραβέλης, Μιχάλης Μητσός, Τζίνα Μοσχολιού, Τάσος Παππάς.

ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ: Το τέλος της ελληνικής εξαίρεσης

Η Ξένια Κουναλάκη γράφει για τα αίτια ανόδου της Χρυσής Αυγής, τη συζήτηση περί απαγόρευσης του κόμματος, τη θεωρία των άκρων και την ανάγκη να γίνει μόδα ο αντιφασισμός.

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ: Η ιδεολογική συνιστώσα της βίας

Ο Πάσχος Μανδραβέλης γράφει για την ιδεολογική συνιστώσα της βίας και πώς αμβλύνθηκαν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας από τη διάχυτη ανομία, κατάληξη της οποίας είναι οι βιαιοπραγίες.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΣΟΣ: Αναζητώντας την εξιλέωση

Ο Μιχάλης Μητσός διερωτάται μήπως τα στοιχεία που λείπουν από την ελληνική κοινωνία, για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της βίας, είναι η συγγνώμη, η εξιλέωση και η κάθαρση.

ΤΖΙΝΑ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ: Μια βία όχι και τόσο πολιτική

Η Τζίνα Μοσχολιού γράφει για τις βίαιες εξεγέρσεις των τελευταίων ετών, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το hate speech, κι αναρωτιέται αν είναι πολιτική η διάχυτη βία που παρατηρείται σήμερα στην ελληνική κοινωνία.

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Ισοδύναμοι κίνδυνοι

Ο Τάσος Παππάς γράφει για τη θεωρία των άκρων, τη σχέση της Αριστεράς με τη βία, και τους ισοδύναμους κινδύνους.

Η Ξένια Κουναλάκη γεννήθηκε το 1971 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι αρχισυντάκτρια διεθνών ειδήσεων και τακτική αρθρογράφος στην Καθημερινή. Είναι επίσης παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

O Πάσχος Mανδραβέλης γεννήθηκε το 1963 στην Kοζάνη. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο New School for Social Research. Από το 1982, εργάζεται σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα Καθημερινή. Έχει δημοσιεύσει, μεταξύ άλλων, το βιβλίο Ασκήσεις φιλελευθερισμού. Αναζητώντας πολιτικές προϋποθέσεις (εκδ. Τυπωθήτω).

O Μιχάλης Μητσός γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα. Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αλλά στράφηκε στη δημοσιογραφία. Από το 1988, εργάζεται στο διεθνές τμήμα της εφημερίδας Τα Νέα.

Η Τζίνα Μοσχολιού γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και είναι δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί σε ραδιόφωνα και περιοδικά στη Θεσσαλονίκη, και σήμερα εργάζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

O Τάσος Παππάς γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου. Από το 1984 μέχρι το 2012, εργαζόταν ως πολιτικός συντάκτης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Σήμερα είναι υπεύθυνος του σαββατιάτικου φύλλου της Εφημερίδας των Συντακτών και αρχισυντάκτης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84». Έχει δημοσιεύσει, μεταξύ άλλων, το βιβλίο Όταν η γάτα συμφιλιώθηκε με τα ποντίκια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.