Τα έργα για βιολογικό καθαρισμό αποκάλυψαν αρχαίο τάφο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σημαντικό εύρημα στην Κρήτη

Ένας ακόμη αρχαίος τάφος, που χρονολογείται περίπου στον 9ο αιώνα πΧ και περιείχε περισσότερα από δέκα αγγεία, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού Καβροχωρίου του δήμου Μαλεβιζίου.

Κατά τη διάνοιξη των τελευταίων τμημάτων των αγωγών για τα δίκτυα της μονάδας, οι εκσκαφείς αποκάλυψαν μικρών διαστάσεων κοιλότητα, η οποία όπως αποδείχτηκε αποτελούσε αρχαίο τάφο. Αμέσως, ο επιβλέπων αρχαιολόγος του έργου Α. Λυριντζής, σταμάτησε τους εκσκαφείς και ειδοποίησε την Αρχαιολογική Υπηρεσία, η αναπληρώτρια διευθύντρια της οποίας Ι. Σερπετσιδάκη μετέβη επιτόπου, όπως επίσης και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο τάφος ανήκει στη Γεωμετρική εποχή και χρονολογείται περίπου στον 9ο αιώνα πΧ. Περιείχε περισσότερα από 10 αγγεία τα οποία είναι των συνήθων τύπων της εποχής. Ανήκει στην κατηγορία των ομαδικών ταφών και πολλά από τα αγγεία περιείχαν οστά νεκρών. Πιο σημαντικά αγγεία ήταν μια τεφροδόχος κάλπη και μια εξαιρετικής τέχνης οινοχόη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.