Ειδικός… απεσταλμένος της Μέρκελ ο Ρεχάγκελ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για να ενθαρρύνει τους Έλληνες, να συμβάλει στην αποκατάσταση των ελληνογερμανικών σχέσεων και να ενισχύσει τον ελληνικό τουρισμό, στέλνει στην Ελλάδα τον Όττο Ρεχάγκελ η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Στα τέλη Μαρτίου ο τέως προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου μεταβαίνει στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενος στην επιθυμία της καγκελαρίου Μέρκελ που θέλει να στηρίξει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα να βελτιώσει τις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Η επίσκεψη του 74χρονου Γερμανού προπονητή στην Αθήνα θα διαρκέσει τρεις ημέρες και στο διάστημα αυτό θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμάρα.

«Θέλω να ενθαρρύνω τους φίλους μου στην Ελλάδα»

Όπως αναφέρει η Bild, ο Όττο Ρεχάγκελ που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, ως ο προπονητής που έκανε την εθνική ομάδα της χώρας πρωταθλήτρια Ευρώπης, καλείται να προσφέρει εκ νέου την βοήθειά του στη χώρα. «Από το 2004 που κέρδισε το Euro θεωρείται ήρωας». Η παρουσία του στην Αθήνα αναμένεται να συμβάλει και στην ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα.

Σε δηλώσεις του προς την Bild, ο Όττο Ρεχάγκελ υπογράμμισε: «Το θέμα το έθιξε η καγκελάριος Μέρκελ. Αλλά και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ με παρακάλεσε να βοηθήσω. Και θα το κάνω ευχαρίστως, επειδή γνωρίζω ότι το όνομά μου στην Ελλάδα έχει θετικό ίματζ. Ας μην ξεχνούμε ότι το 2004 κερδίσαμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αυτό δεν το πίστευε κανείς τότε, αλλά εμείς τα καταφέραμε. Για τον λόγο αυτόν θέλω να ενθαρρύνω τους φίλους μου στην Ελλάδα».

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.