Εξηγήσεις καλείται να δώσει στην Προανακριτική το ΣΔΟΕ για τις καθυστερήσεις

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την Τρίτη έχουν κληθεί στην Προανακριτική Επιτροπή τα αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ ώστε να δώσουν εξηγήσεις για την καθυστέρηση της σύνταξης του πορίσματος σε ότι αφορά τους λογαριασμούς των 4 συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αυτό αποφάσισαν τα μέλη της Προανακριτικής στην αποψινή τους συνεδρίαση ενώ θα ζητήσουν από το ΣΔΟΕ να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Η Προανακριτική προσπαθεί να βρει λύση στην εμπλοκή που δημιουργήθηκε με την καθυστέρηση του πορίσματος καθώς όπως ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο της Χρήστο Μαρκογιαννάκη ο προϊστάμενος των περιφερειακών επενδύσεων του ΣΔΟΕ Παναγιώτης Μαντούβαλος, η υπηρεσία του χρειάζεται 2 με 3 μήνες για να συντάξει ένα ουσιαστικό και όχι τυπικό πόρισμα. Όπως είπε ο κ. Μαντούβαλος, η καθυστέρηση οφείλεται στην πολυπλοκότητα των στοιχείων που έστειλε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των στενών συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Η Προανακριτική αποφάσισε πάντως να συνεχίσει την εξέταση των μαρτύρων όπως τις είχε προγραμματίσει ενώ τις οριστικές αποφάσεις της τόσο για τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και το πώς θα κινηθεί από εκεί και πέρα θα τις πάρει αφού ακούσει τις εξηγήσεις του ΣΔΟΕ.

Αύριο το πρωί έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.