Φάλαινα κατάπιε πλαστικά απόβλητα και βρήκε τραγικό θάνατο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο στομάχι της βρέθηκαν 17 κιλά πλαστικών αποβλήτων

Δεκαεπτά κιλά πλαστικών αποβλήτων, που απορρίπτονται στις θάλασσες από αγρότες με θερμοκήπια, βρέθηκαν στο στομάχι μιας φάλαινας φυσητήρα που ξεβράστηκε νεκρή στη νότια ακτή της Ισπανίας.

Οι επιστήμονες έμειναν άναυδοι όταν ανακάλυψαν ότι το κήτος, βάρους 4,5 τόνων και μήκους 10 μέτρων, είχε καταπιεί 59 διαφορετικά κομμάτια πλαστικού, κατά κύριο λόγο χοντρά διάφανα φύλλα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή θερμοκηπίων στη νότια Αλμερία και τη Γρανάδα.

Επίσης, στο στομάχι της φάλαινας βρέθηκε μια κρεμάστρα, ένα στρώμα, πλαστικές σακούλες, εννιά μέτρα σχοινί, δυο γλάστρες, ένας ψεκαστήρας και δυο σωλήνες. Πρόκειται για τυπικά απόβλητα των θερμοκηπίων της Αλμερίας.

Σύμφωνα με ερευνητές του Εθνικού Πάρκου «Doñana» στην Ανδαλουσία, τα πλαστικά απόβλητα έφραξαν το στομάχι της φάλαινας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Τα θερμοκήπια παράγουν 2,4 τόνους πλαστικού ανά εκτάριο ετησίως. Τα θερμοκήπια της Αλμερίας, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους «λαχανόκηπους» της Ευρώπης, καλύπτουν έκταση 40.000 εκταρίων.

Πηγή: econews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.