Χαρακόπουλος: 111 οι τόνοι κρέατος αλόγου που εισήχθησαν στην Ελλάδα

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκατόν έντεκα τόνοι κρέατος αλόγου έφθασαν στην Ελλάδα τη διετία 2011 – 2012, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, και έγγραφό που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2011 έφτασαν στην Ελλάδα 37 τόνοι κρέατος αλόγου. Οι 35 ήταν από τη Ρουμανία και 2 από την Ισπανία. Το 2012 ήρθαν στη χώρα 74,2 τόνοι κρέατος αλόγου, εκ των οποίων οι 24 από την Ισπανία, 15,9 από τη Ρουμανία και 34,3 από τη Βουλγαρία.

Όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός, από τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων για παρουσία DNA αλόγου σε δείγματα τροφίμων που διενεργήθηκαν με τη μέθοδο Real Time- PCR (Real- Time Polymerase Chain Reaction) απεστάλησαν στα εργαστήρια περίπου 200 δείγματα, εκ των οποίων τα 12 βρέθηκαν θετικά.

Για τις συγκεκριμένες παρτίδες ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα και θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Λόγω του εύρους του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και των πλαστών διευθύνσεων που είχαν δηλώσει οι επιχειρήσεις αυτές, έχει ζητηθεί η εισαγγελική και αστυνομική συνδρομή για την προσαγωγή των υπευθύνων των επιχειρήσεων αυτών, καθώς επίσης και η διενέργεια των αναγκαίων ελέγχων στις επιχειρήσεις τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.