Αποχαιρετούν τη σιδηρά κυρία η Βρετανοί

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε μια τελετή κλειστή για το κοινό και με περισσότερες  από 2000 προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, πραγματοποιείται  η κηδεία της Μάρκαρετ Θάτσερ στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου.

Η στρατιωτική πομπή πέρασε από ένα μεγάλο μέρος της πόλης υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα, ενώ η Σκότλαντ Γιαρντ αναμένει ορισμένες μικρές διαδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το φέρετρο θα μεταφερθεί στον Σέιντ Κλέμεντ Ντέινς, από όπου και θα το παραλάβει άμαξα μέχρι τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου. Εκεί θα αποχαιρετήσουν για πάντα τη «Σιδηρά Κυρία» περίπου 2.300 καλεσμένοι, από 170 χώρες.

Στην ίδια την πομπή παίρνουν μέρος πάνω από 700 στρατιώτες, ναύτες και μέλη της αεροπορίας ενώ για την ασφάλεια των εκδηλώσεων βρίσκονται επί ποδός περίπου 4.000 αστυνομικοί.

Ο πομπώδης χαρακτήρας της τελετής συμπληρώνεται από τις διαδηλώσεις που γίνονται σποραδικά τις τελευταίες ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα εναντίον της κληρονομιάς της Θάτσερ η οποία αποχαιρετά τους Βρετανούς όπως και στη ζωή: προκαλώντας αμφιθυμία.

Την Τετάρτη, οι βρετανικές Αρχές ανέφεραν ότι «μικρός αριθμός πολιτών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις» στο περιθώριο της κηδείας.

alt

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.