«Ωχ τι κόσμος γιαγιά» στο θέατρο Λαμπέτη με θέα τ΄αστέρια {Συνέντευξη τύπου}

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Όταν οι παλιοί ηθοποιοί συναντούν τους νέους και  όταν το Θέατρο Λαμπέτη ανοίγει ουρανό, το καλοκαίρι παίρνει άλλη διάσταση.  Το έργο «Ωχ τι κόσμος γιαγια» του Barrie Keeffe, εγκαινιάζει την ανακαινισμένη υπαίθριο  σκηνή   του θεάτρου Λαμπέτη –  που είχε κλείσει πριν από οχτώ χρόνια – με στόχο να δώσει ξανά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας την θεατρική της  θαλπωρή.

 

Κάπου στη δεκαετία του 80,  ο Barrie Keeffe, αυτός ο «Τολμηρός και βωμολόχος  βραβευμένος και πολυγραφότατος Βρετανός σατιρικός,  “ακρωτηριάζει” όλες τις κοινωνικές τάξεις και “φωτογραφίζει” την ανθρώπινη Λούμπεν διάθεση. Πρόκειται για διασκευή του ομότιτλου έργου του Τόμας Μίντλετον  «Amadworld Masters» που γράφτηκε το 1605.” Η Θάλεια Ματίκα τολμά και σκηνοθετεί το πρώτο της θεατρικό έργο, ενώ ο Ερρίκος Μπελιέ έχει κάνει τη μετάφραση.

Οι πρωταγωνιστές του, συναντιούνται   τυχαία; Μπορεί! Μετά από ένα ατύχημα που παρολίγο να τους κοστίσει τη Ζωή. Η Αννα Παναγιωτοπούλου, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Τάσος Ιορδανίδης, η Σοφία Φαραζή, ο Ορέστης Τζιόβας, ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ο Σταύρος Σβήγκος, η Τερέζα Γριμάνη και ο Μιχάλης Τιτόπουλος, είναι οι πρωταγωνιστές της δικής μας εποχής,  όπου  απαρτίζουν το θίασο,  που προσδοκά να “καυτηριάσει” με κωμικό τρόπο τη διαφθορά και την παντελή έλλειψη ηθικής των “σηματοδοτημένων” ηρώων του έργου.

Μεσημέρι Πέμπτης! Η Ταράτσα του Θεάτρου λουσμένη με το φως του ήλιου. Η Εταιρία ΤΕΑΤΡΟ , με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Τάσο Ιορδανίδη,  ανάλαβε την ανακαίνιση με μεγάλο οικονομικό ρίσκο, γνωρίζοντας ότι η  εποχή που ζούμε είναι ….  επικίνδυνη. Όλα δείχνουν ότι η προσπάθεια αυτή θα πετύχει.

Συντελεστές, ηθοποιοί   και δημοσιογράφοι όλοι εκεί, για την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου. Λίγα λόγια και  απλά, χωρίς τις τυπικές κολακείες των ηθοποιών και την ευτυχία που  δημιουργήθηκε με τη συνεργασία τους.

Το έργο δεν είναι μια απλή κωμωδία. Έχει  υπόθεση και μυρίζει επιτυχία. Η «σύζευξη» των παλιών ηθοποιών με των νέων αυτών  ταλαντούχων  ηθοποιών , δείχνει ότι οι εξισώσεις στη χημεία τους, έχουν αποτέλεσμα.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013.  Ωστόσο θα μπορεί το κοινό να την παρακολουθεί κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9:00μμ το βράδυ. Να τονίσουμε ότι, το έργο είναι ακατάλληλο για  παιδιά κάτω των 15 ετών.

alt

Συντελεστές:

Μετάφραση : Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία : Θάλεια Ματίκα

Μουσική – μουσική επιμέλεια : Παναγιώτης Τσεβάς

Σκηνικά : Γκάι Στεφάνου

Κοστούμια : Μάρλι Αλειφέρη

Φωτιστικός σχεδιασμός : Μπάμπης Αρωνης

 

Πρωταγωνιστούν:

Άννα Παναγιωτοπούλου, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Τάσος Ιορδανίδης, Σοφία Φαραζή, Ορέστης Τζιόβας, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σταύρος Σβήγκος, Τερέζα Γριμάνη, Μιχάλης Τιτόπουλος.

 

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: € 18,00

και φοιτητικό € 12,00

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείου: Τρίτη έως Κυριακή 10.00 με 13.00 και 17.00 με 21.30.

 

Πρόσβαση στο θέατρο Λαμπέτη, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106

Τηλέφωνο: 210 6457086

Με λεωφορείο / τρόλεϊ

Το Λαμπέτη βρίσκεται στη λεωφόρο Αλεξάνδρας από όπου διέρχονται πολλές γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ

Με το Μετρό

Επίσης βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι» (Γραμμή 2).

Υπάρχει άνετη πρόσβαση σε ταξί. Άτομα με ειδικές ανάγκες

Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, το θέατρο διαθέτει ανελκυστήρα.

Parking

Στη γύρω περιοχή υπάρχουν αρκετά ιδιωτικά Parking και ισχύει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στους γύρω δρόμους. Χάρτης ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.