Η Τζίνας Φωτεινοπούλου στη αυλή του Μεγάρου

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Απολαυστική Βιβίκα στην οπερέτα του Θεόφραστου Σακελαρίδη ‘Ο Βαφτιστικός’, που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο τον περασμένο χρόνο, η Τζίνα Φωτεινοπούλου επιστρέφει στο Μέγαρο και στον δροσερό του Κήπο για μία συναυλία που φέρει τον τίτλο “All that Musical”. Ο λαμπερός κόσμος των μιούζικαλ του Χόλυγουντ και της βρετανικής μουσικής σκηνής (στην ελληνική του εκδοχή τον γνωρίσαμε μέσα από τις ταινίες του Δαλιανίδη) αναδύεται στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου με όχημα τον καθαρό ήχο της φωνής και του πιάνου.

Η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και ο πιανίστας Γιώργος Δούσης θα  ‘συστήσουν’ ή και θα θυμίσουν  στους φίλους της μουσικής και του κήπου, όλων των ηλικιών,  την Παρασκευή 12 Ιουλίου τραγούδια που πέρασαν στην ιστορία βγαλμένα από  κλασικά μιούζικαλ, ελληνικά και ξένα.

Μελωδίες από τον «Μάγο του Οζ», το «Ωραία μου Κυρία», το κεφάτο “West Side Story”, τους «Άθλιους», το θρυλικό «Καμπαρέ», τις αξέχαστες «Γάτες» του Άντριου Λόυντ Βέμπερ και το διασκεδαστικό «Ουέστ Σάιντ Στόρυ», αλλά και το «Ένας ουρανός μ’ αστέρια» από την ταινία του Δαλιανίδη «Ραντεβού στον αέρα» συνθέτουν μια ιδανικά καλοκαιρινά ανάλαφρη συναυλία σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Η Τζίνα Φωτεινοπούλου ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο. Συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών, όπου σπούδασε κλασικό τραγούδι με καθηγήτρια την Κική Μορφονιού. Παράλληλα φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών απ’ όπου πήρε πτυχίο ελληνικής φιλολογίας με κατεύθυνση στις μεσαιωνικές και νεοελληνικές σπουδές. Συνέχισε τις μουσικές σπουδές της στο Middlesex University του Λονδίνου για τρία  έτη απ’ όπου πήρε πτυχίο BA Honors Performing Arts ( Μουσική, Υποκριτική, Χορό)  με ειδίκευση στο musical. Παράλληλα έκανε μαθήματα φωνητικής στη Jazz με την κ. Angela Elliot, καθηγήτρια στη Royal Academy of music (Βασιλική Μουσική Ακαδημία). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε τις κλασικές σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών και έλαβε το Δίπλωμα Μονωδίας με « Άριστα παμψηφεί » (τάξη κ. Μορφονιού). Έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Ε.Ρ.Τ.,  τη Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Big Band του Δήμου Αθηναίων και με  μουσικά σύνολα ( Melos Brass Band, Suono Brass Quintet, Athenean Dixie-Jazz band, Tangarto, Feminarte κ.α.). Έχει εμφανιστεί σε μουσικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Ηρώδειο, στο Kennedy Centre στην Washington καθώς επίσης σε θέατρα και μουσικές σκηνές εντός και εκτός Ελλάδος. Έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς λόγους στην Εθνική Λυρική Σκηνή(«Το Φιόρο του Λεβάντε», «Το μικρόβιο του έρωτα», «Η Εύθυμη χήρα») και «Το μαγικό βιολί», ενώ τον Ιούλιο του 2012 πρωταγωνίστησε ως Βιβίκα στην οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Γιώργος Δούσης είναι απόφοιτος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος πιανίστας (Ά βραβείο). Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) σπούδασε και έλαβε τον τίτλο “Μaster in Arts” (composition) με διάκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης μεταξύ άλλων με τους W.Rihm, B. Ferneyhough και M. Stroppa, I.Fedele και S.Sciarrino και έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολυάριθμα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον Ιούνιο του 2011, έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα στο γνωστικό πεδίο της σύνθεσης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  Έχει δεχθεί παραγγελίες και έχει γράψει έργα  για ποικίλα σύνολα, πολλά από τα οποία έχουν ερμηνευτεί στο εξωτερικό (Αγγλία, Αμερική, Λουξεμβούργο, Ισπανία, κ.α.). Από αυτά, το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.2 έχει διακριθεί στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου και το έργο Χωροχρόνος σύγχρονος για πιάνο, κλαρινέτο, ηλεκτρονικά και φώτα απέσπασε το τρίτο βραβείο στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης στη μνήμη του Δημήτρη Δραγατάκη. Ως ενορχηστρωτής έχει συνεργασίες με μεγάλες ελληνικές και ξένες ορχήστρες (Boston Pops, Cannes Symphonic Orchestra, Συμφωνική και Σύγχρονη Ορχήστρα ΕΡΤ, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Καμεράτα, κ.α.). Ως πιανίστας έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα φεστιβάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως σολίστας και μέλος ορχήστρας σε ένα ευρύ πεδίο ρεπερτορίου που καλύπτει από την σύγχρονη μουσική μέχρι ευρωπαϊκή τζαζ.  Με κεντρικό άξονα τον αυτοσχεδιασμό, το παίξιμό του χαρακτηρίζεται από δυναμικότητα και εκρηκτικότητα συνδυασμένη με επιλεκτική αναφορά στον ρομαντικό λυρισμό. Είναι ιδρυτικό μέλος του Momo trio, με το οποίο ηχογράφησε και κυκλοφορεί σε δίσκο βινυλίου το πρώτο album με τίτλο “no vacancy” (irida, 2012).


Προπώληση εισιτηρίων: 7€

Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 9€

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.