Την Πέμπτη το μεσημέρι η τελική απόφαση για τον Μπερλουσκόνι

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίστηκε την Τετάρτη στην Ρώμη η δίκη του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τους δικηγόρους να υποστηρίζουν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι «ο πελάτης τους θα έπρεπε να αθωωθεί αμέσως από την κατηγορία της φορολογικής απάτης κατά την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων».

 

Ο Φράνκο Κόπι, επικεφαλής των δικηγόρων του Καβαλιέρε, τόνισε ότι «λόγω του σάλου που προκλήθηκε γύρω από την δίκη αποφάσισε τελικώς να μην ζητήσει αναβολή», υπογραμμίζοντας επίσης ότι «ο Μπερλουσκόνι θα έπρεπε να έχει αθωωθεί από την πρώτη στιγμή».

 

«Ζητούμε την ακύρωση της καταδικαστικής απόφασης του εφετείου, διότι η συμπεριφορά του πελάτη μας δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αδίκημα» πρόσθεσε.

 

Νωρίτερα, ο συνάδελφός του Νικολό Γκεντίνι είχε εκμυστηρευτεί ότι «αυτή η δίκη έχει μετατραπεί σε νυχτερινό του εφιάλτη» και ότι «δεν υπάρχει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο».

 

Οι ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν στη συνέχεια να διακόψουν την ακροαματική διαδικασία, ανακοινώνοντας ότι «αύριο [Πέμπτη] στις δώδεκα» (ώρα Ιταλίας, μία στην Ελλάδα) θα συνεδριάσουν για να καταλήξουν στην τελική τους απόφαση.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει καταδικασθεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης (τα τρία έχουν παραγραφεί) και σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για φορολογική απάτη κατά την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset.

 

Το Ανώτατο Δικαστήριο μπορεί να επιβεβαιώσει την ποινή του εφετείου ή να αθωώσει τον Μπερλουσκόνι, ενώ μπορεί ακόμη και να στείλει ξανά την υπόθεση στα δικαστήρια για εκ νέου εκδίκαση λόγω σφαλμάτων στη διαδικασία.

 

Κατά την αγόρευσή του, ο γενικός εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζήτησε να επικυρωθεί η κύρια καταδίκη, αλλά πρότεινε να μειωθεί η ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων από πέντε σε τρία χρόνια.

 

Σύμφωνα με δήλωση του στελέχους του κεντροδεξιού κόμματος του Μπερλουσκόνι «Λαός της Ελευθερίας» Φαμπρίτσιο Τσικίτο, το πρωί της Πέμπτης μέλη του κόμματος και υποστηρικτές του Καβαλιέρε αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στη Ρώμη για να του εκφράσουν με έμπρακτο τρόπο την συμπαράστασή τους.

 

Τυχόν καταδίκη του Μπερλουσκόνι αναμένεται να βάλει την κυβέρνηση Λέτα σε πολιτικές περιπέτειες, απειλώντας την ακόμα και με αποσταθεροποίηση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.