Στη μουσική «ντύνεται» την Κυριακή η Αθήνα, τιμώντας τη Μαρία Κάλλας

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τη Μαρία Κάλλας τιμά την Κυριακή η Εθνική Λυρική Σκηνή, με σειρά μουσικών δρώμενων στο κέντρο της Αθήνας, από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ και με αφορμή την επικείμενη συμπλήρωση 36 χρόνων από την επέτειο του θανάτου της, στις 16 Σεπτεμβρίου 1977.

Στους δρόμους Αθήνας, της πόλης που μεγάλωσε η Μαρία Καλογεροπούλου, πριν γίνει η μεγάλη Κάλλας, θα ακουστούν οι διάσημες άριες, οι οποίες σημαδεύτηκαν για πάντα από τις μοναδικές ερμηνείες της, από τους καλλιτέχνες του Λυρικού θεάτρου, στο οποίο έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας της.

Οι σολίστ Δήμητρα Θεοδοσίου, Αντωνία Καλογήρου, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη, Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μαρία Μητσοπούλου και Τζούλια Σουγλάκου, οι πιανίστες και η Ορχήστρα της ΕΛΣ, σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Μύρωνα Μιχαηλίδη θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τις όπερες Τραβιάτα, Μποέμ, Τόσκα, Μαντάμα Μπαττερφλάι, Μάκμπεθ, Ριγολέττος, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Τροβατόρε, Ο σικελικός εσπερινός κ.α.

Ο μουσικός περίπατος σε πέντε πράξεις-στάσεις, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και τις πέντε συναυλίες, μετακινούμενο με τα πόδια από τη μία στην άλλη.

Η Λυρική προσκαλεί τους θαυμαστές της ντίβας της όπερας, και όχι μόνο, να περιδιαβούν τους δρόμους της πόλης, με συνοδοιπόρους τις όπερες των Βέρντι, Πουτσίνι, Ροσσίνι, Ντονιτσέττι κ.α. να σταθούν σε περισσότερο ή λιγότερο δημοφιλή σημεία της, για να δουν με μια νέα ματιά τόσο την πόλη, όσο και την τέχνη της όπερας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.