ΜΙΝΙΟΝ μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία.

alt
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Κουβεντιάζουμε ωραία για τη φωτιά στο Μινιόν και στον Κατράντζο. Το Ημερολόγιο ενός άγνωστου άντρα, που βρέθηκε τυχαία στα σκουπίδια, περιγράφει την Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Οι σημειώσεις του Ημερολογίου καλύπτουν την εορταστική περίοδο Δεκέμβριος του 1980 –  Ιανουάριος του 1981. Την ίδια στιγμή το Μινιόν, φημισμένο για τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του, καίγεται.

Σήμερα, τριάντα χρόνια μακριά από τον πλανήτη των eighties, η αρχή της δεκαετίας του ‘80 καθρεφτίζεται στην Αθήνα του 2013. Η ζωή στο κέντρο της πόλης  μοιάζει με ένα  μικρό ηλιακό σύστημα που περιστρέφει και περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του. Καταστρέφει και καταστρέφεται. Φαίνεται ότι η ιστορία πράγματι επαναλαμβάνεται.

Ένα απόσπασμα μιας παρακολούθησης, μιας άρθρωσης ενός λόγου, μιας πρόχειρης κατοίκησης της πόλης, επίμονης και επίπονης, μια καταγραφή τυχαίων συναντήσεων με την ομορφιά και με το άσχημο.

Το ημερολόγιο βρέθηκε το 1992 και δημοσιεύτηκε αυτούσιο στο λογοτεχνικό περιοδικό ‘Πλανόδιον’ το 1997.

 

Ιδέα: Μαρία Πανουργιά

Συντελεστές: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Μαρία Πανουργιά, Θεανώ Μεταξά, Σοφία ΄Ιτο, Blaine L. Reininger, Ιωαννα Τσάμη, Βίβιαν Φίλιππα

Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

Φωτογραφίες: Μαρία Παπαδοπούλου

 

Πληροφορίες παράστασης

BIOS Main

Διάρκεια παραστάσεων: 12 Δεκεμβρίου 2013  – 12 Ιανουαρίου 2014

Παραστάσεις: Πέμπτη – Κυριακή

Έναρξη: 21.00

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.