Η επιστροφή των… Δεινοσαύρων

Facebook
Twitter
LinkedIn

του Γιάννη Ζουμπουλάκη

Θα μπορούσε άραγε να νιώσει κανείς την αίσθηση που θα είχαν οι άνθρωποι κατά τη συνύπαρξή τους με αληθινούς… δεινοσαύρους; Το ερώτημα είναι φυσικά ρητορικό, όμως μια νέα ταινία ονόματι «Περπατώντας με τους δεινόσαυρους» ίσως να έχει κάποιες απαντήσεις.

 

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή του, το φιλμ που στην Ελλάδα ανοίγει την Πρωτοχρονιά του 2014 είναι μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία. Με τις πρόσφατες ανακαλύψεις αλλά και μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας, οι δεινόσαυροι της ταινίας έχουν μια εικόνα κατά πολύ πιο αληθινή συγκριτικά με προηγούμενες δημιουργίες παρεμφερούς περιεχομένου.

 

Η ιστορία τοποθετείται 70 εκατομμύρια χρόνια πριν, στην Αλάσκα, όπου κάθε χρόνο η παρατεταμένη εποχή της βαρυχειμωνιάς οδηγεί τους δεινοσαύρους νότια, κατά ορδές, σε μια κίνηση ακραίας – εποχικής – μετατόπισης πληθυσμού. Ανάμεσα στους δεινοσαύρους συναντάμε τον Πίτση, έναν περίεργο αλλά ιδιαίτερα φιλικό Παχυρινόσαυρο, ο οποίος από τη στιγμή που γεννιέται, ως ο μικρότερος νεοσσός, είναι αναγκασμένος να επιβιώσει ανάμεσα σε ανταγωνιστικά αδέλφια, σε κακοτοπιές και απρόβλεπτες καταστάσεις που του επιφυλάσσει ο αφιλόξενος ντουνιάς. Την ίδια ώρα έχει απέναντί του άγρια αρπακτικά όπως το πανούργο «Τρόοδον» και τον δαιμόνιο «Γοργορόσαυρο». Κουβαλώντας τη μνήμη της αποκαρδιωτικής εμπειρίας κατά την οποία ο ίδιος ο πατέρας του έπεσε θύμα των αιχμηρών δοντιών του Γοργορόσαυρου, ο Πίτσης αποφασίζει να συμμαχήσει με τον αδελφό του, τον Σκάουλερ, και τη φίλη του Τζούνιπερ…

 

Με τη ρεαλιστική αίσθησή της η ταινία βυθίζει τον θεατή σε μια εντυπωσιακή προϊστορική «κατάσταση», ενώ η βαθιά συναισθηματική ιστορία της διαθέτει εξίσου επικές αναλογίες: είναι μια ιστορία με οικογένειες που γεννιούνται και καταστρέφονται, ενηλικίωση γεμάτη κόντρες και αντιπαραθέσεις – με φόντο τον αδυσώπητο αγώνα για επιβίωση.

 

Το «Περπατώντας με τους δεινόσαυρους: Η ταινία σε 3D» υπήρξε αποτέλεσμα μιας δυναμικής σύμπραξης. Την ταινία που συνσκηνοθέτησαν οι Μπάρι Κουκ, Νιλ Νάιτινγκεϊλ παρουσιάζουν η 20th Century Fox και η Reliance Entertainment σε συνεργασία με την IM Global. Αποτελεί όμως και μια συμπαραγωγή των BBC Earth Films και Evergreen Studios σε συνεργασία με την Animal Logic.

 

Η Reliance Entertainment είναι η ναυαρχίδα του ινδικού ομίλου Reliance Group στον χώρο της κινηματογραφικής ψυχαγωγίας (παραγωγή, διανομή, κινηματογραφικές αίθουσες). Οι τομείς ενδιαφέροντος και δραστηριοποίησης της εταιρείας εξαπλώνονται επίσης και στους χώρους της επικοινωνίας και των νέων τεχνολογικών μέσων.

 

Η IM Global συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες στη χρηματοδότηση, στις πωλήσεις και στην κινηματογραφική διανομή ταινιών παγκοσμίως, εκπροσωπώντας μια τεράστια ποικιλία κινηματογραφικών ειδών, όπως εμπορικές, σινεφίλ, ξενόγλωσσες, αλλά και ταινίες ειδικής θεματικής.

 

Η BBC Earth Films αποτελεί το θεατρικό κομμάτι της BBC Earth, της διεθνούς φίρμας του BBC Worldwide, που αποτελεί το εμπορικό σκέλος του BBC. Η BBC Earth Films επιδιώκει να παρασέρνει το κοινό σε ένα ταξίδι ανακάλυψης, χρησιμοποιώντας την ψυχαγωγία για να μεταφέρει στο κοινό τις πιο απίστευτες ιστορίες, θαύματα αλλά και αξιοσημείωτους χαρακτήρες που μας πρόσφερε η φύση.

 

Η Evergreen Studios φέρνει το ήθος της Σίλικον Βάλεϊ κοντά στη χολιγουντιανή αφήγηση. Το «Περπατώντας με τους δεινόσαυρους: Η ταινία σε 3D» αποτελεί την παρθενική παρουσία κινηματογραφικής ταινίας στις αίθουσες από την Evergreen Studios.

 

Τέλος, από τα πιο σημαντικά ψηφιακά στούντιο παραγωγής στον κόσμο, τα Animal Logic παράγουν βραβευμένες σχεδιαστικές δουλειές, γραφικά, κινούμενα σχέδια και ψηφιακά εφέ για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Στις μέχρι τώρα δουλειές τους συγκαταλέγεται η τριλογία «The Matrix», τα «Happy Feet», οι «300» και «Ο υπέροχος Γκάτσμπι».

 

Η ταινία θα διανεμηθεί από την ODEON στα ελληνικά (φωνές: Φοίβος Ριμένας, Κώστας Αποστολίδης, Υρώ Λούπη, Γεράσιμος Γεννατάς, Κρατερός Κατσούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Παυλίδης, Πωλίνα Ευαγγελάτου).

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.