Ο «Βυσσινόκηπος» στο studio Μαυρομιχάλη

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο θίασος «ΣΥΝΘΗΚΗ» θα παρουσιάσει στο STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ το έργο«ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ» του Άντον Τσέχωφ από 4 Φεβρουαρίου 2014

 

Το πέρασμα από τον 19ο στον 20ο αιώνα στη Ρωσία.

«Όλη η Ρωσία είναι κήπος μας». Μια φράση που ακούγεται συχνά στο έργο του Τσέχωφ. Ένα κτήμα, με έναν υπέροχο κήπο, που ανθίζει, καρπίζει, μα που είναι υποθηκευμένα, λόγω κακής διαχείρισης. Οι τόκοι ανεβαίνουν, τα δάνεια δεν αντιμετωπίζονται, οι Τράπεζες αδιαφορούν για την ομορφιά, τη φήμη ή την χρησιμότητά του. Τον βγάζουν σε πλειστηριασμό. Ο «Βυσσινόκηπος» θα γίνει οικόπεδα. Η περιοχή θα «αναπτυχθεί», με ένα τσεκούρι να αναλαμβάνει εργασία, καταστρέφοντας μαζί κι αυτούς που αδυνατούν ν’ ακολουθήσουν.

Οι ομοιότητες με την δική μας αρχή του 21ου αιώνα ολοφάνερες. Ένα ίδιο τσεκούρι πάνω από τη δική μας χώρα.

 

Ο θίασος «ΣυνΘήκη» επιλέγει τον «Βυσσινόκηπο», γιατί έχει την ανάγκη να μιλήσει -μέσα από ένα σπουδαίο έργο- για την κρίση της δικής μας εποχής. Για την δική μας κοινωνία, που βίωσε μια περίοδο επίπλαστης ευμάρειας, μια περίοδο με “δανεικά, χωρίς ιδανικά”, βουτηγμένη στη χυδαιότητα και τη διαφθορά. Θέλουμε να μιλήσουμε για τις ευθύνες μας σε σχέση με “αυτό που χάνεται”, αλλά και τις ευθύνες μας γι’ αυτό που έρχεται.


Τον μεταφράζει ο Ερρίκος Μπελιές.

Τον σκηνοθετεί ο Κωστής Ζ. Καπελώνης.

Την όψη φροντίζει ο Ανδρέας Σαραντόπουλος

Και τον παρασταίνουν οι: Μελέτης Γεωργιάδης, Πάνης Καλοφωλιάς, Νίκος Κατράκης, Άγγελος Κεχαγιάς, Μαρία Ελένη Μακρή, Δέσποινα Πόγκα, Ειρήνη Πανούση, Αντώνης Ραμπαούνης,  Κλεοπάτρα Ροντήρη, Μαρλέν Σαΐτη, Χάρις Συμεωνίδου, Νίκος Παπαδόπουλος.

 

Studio Mαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134, τηλ. 210-64 53 330

Κάθε Δευτέρα στις 20.00 και κάθε Τρίτη στις 21.00, από 4/2/2014.

Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.