Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ no3

Facebook
Twitter
LinkedIn
Συνεχίζοντας απο κεί που μείναμε στο προηγούμενο «Η ώρα της αλήθειας,» ποιός ήταν λοιπόν ο σκοπός των δυτικών, χωρίς βέβαια να εξαιρούμε την Ρωσία απο το παιχνίδι;
Πάντα κατά την άποψη μου, οι λόγοι του «φιλελληνισμού» και της «βοήθειας» απο μεριάς τους, ήταν να αλλάξουν οι Ρωμιοί αφεντικό, πρώτον και δεύτερον να πάρουν αυτο το κομμάτι γής, στην δικαιοδοσία τους, για κάθε χρήση πολεμική ή άλλη απο θαλάσσιας πλευράς, απέναντι στην Ασιατική Ήπειρο. Να έχουν στην ουσία όλο το Αιγαίο κάτω απο τον έλεγχο τους. Θυμηθητε, βοηθούσαν την Ελληνική επανάσταση, αναίμακτα βεβαίως για αυτούς, αλλά όταν ο Σουλτάνος έφερε τον Ιμπραήμ απο την Αίγυπτο και κατέπνιξε την επανάσταση απ’άκρη σ’άκρη στην Πελοπόννησο, εκμεταλλευόμενος βεβαίως τον εγκλεισμό του Κολοκοτρώνη στ’Αναπλί, τότε!! Μαζευτήκανε όλοι οι «φιλέλληνες» στο Ναυαρίνο και στείλανε μια και καλή τον Ιμπραήμ, απο’κεί που’ρθε. Γιατί το κάνανε, αναρωτιέμαι; πάντα κατά την γνώμη μου, διότι τους χάλασε τα σχέδια!! Και μόνον για αυτό. Θυμηθήτε τι έγινε μετά; πάρτε Έλληνες την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Εύβοια και την Στερεά Ελλάδα εως την Λαμία.
Ζήτω ω ω!!! η Ελλάδα απελευθερώθηκε απο τους Τούρκους!! Τρέξε τώρα Ρώσε πρώτος, βάλε δικόσου διοικητή. Τσούπ!!! Να σου ο Ιωάννης Καποδίστριας. Ελληνικής καταγωγής βέβαια, ετσι για να αισθανθεί ο Ρωμιός οτι διοικήτε απο Ελληνική χέρια. Βεβαιώτατα, ο Καποδίδτριας αγαπούσε αυτό τον λαό και αυτή την πατρίδα, είχε και μεγάλες ικανότητες, αλλά….έπαιρνε γραμμή απο την Ρωσία!!! Γιατί είχε κλειστά τα αυτιά στην προσπάθεια των Κρητικών  -άς πούμε- με συνεχείς αγώνε, να ενσωματωθούν  με την ελεύθερη Ελλάδα; Μήπως δεν του επέτρεπε η «γραμμή» ; Στην συνέχεια ας θυμηθούμε τι έγινε. Ήταν δυνατόν οι άλλοι «φιλέλληνες» να αφήσουν τον Ρώσο να διαφεντεύει; Βάλε λοιπόν τα δικά σου τσιράκια, αυτά τα ίδια που είχαν φυλακίσει τον Κολοκοτρώνη, να δολοφονήσουν τον Καποδίστρια και φέρε δική σου διοίκηση. Άντε !! «παλιά σου τέχνη κόσκινο», τα ξέρεις πολύ καλά αυτά κύριε Δυτικέ. Ποιόν έφεραν τότε; Μα τον Όθωνα και την κουστωδία του, έτσι  δεν είναι; Τι ήταν ο Όθωνας; Βαβαρός είπες; δηλαδή Γερμανός; πω πω μια σύμπτωση!!! Απο τότε βρε παιδιά οι Γερμανοί, ήθελαν διακαώς να διαφεντεύουν αυτήν την πολύπαθη πατρίδα; Οι άλλοι όμως δεν θα παίρνανε τίποτα; τι, όλα θα τα πέρναν οι Γερμανοί; όχι βέβαια!! Οι άλλοι να δωσουν τα δάνεια για την ανασυγκρότηση της χώρας. Ξέρουν πολύ καλά οι τραπεζίτες την δουλειά τους. Θα τους εγκρίνουν 2.000.000 ας πούμε λίρες (οι Άγγλοι) θα τους στείλουν 1.200.000 γιατί τις 800.000 θα τις έχουν κρατήσει ώς εγγύηση φόρων, θα τους βάλουν τετραπλάσιο επιτόκιο απ’ότι έβαλαν στους άλλους δανειζόμενους,θα τους δώσουν μιά τεράστια επιμήκυνση για 150 χρόνια και βέβαια αυτα που θα πληρώσει στο τέλος η Ελλάδα θα είναι πάνω απο είκοσι χιλ.
Γι’αυτό τρελαίνομαι!!!

Στην συνέχεια ερχόμαστε στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο έτσι γρήγορα για να μην γίνομαι κουραστικός. Ποιοί τον έκαναν αυτόν; εμείς; όχι βέβαια!! Οι Γερμανοί, έτσι δεν είναι; το 1922 τι έγινε; οι Δυτικοί και ιδιαίτερα οι Άγγλοι δεν ήταν «φίλοι» του Βενιζέλου; Γιατί μόλις ο Κεμάλ Ατατούρκ έριξε τον Σουλτάνο και ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, ( με επανάσταση άραγε ή με πραξικόπημα;) αμέσως οι δυτικοί έγιναν φίλοι του;  μήπως αυτοί οι «φίλοι και σύμμαχοι» στην πραγματηκότητα έχουν φίλο μόνον το συμφέρον τους;  Γιατί δεν βοήθησαν αυτούς τους ανθρώπους  που θα έσφαζε ο Κεμάλ, εκεί στην παραλία της Σμύρνης, βλέποντας τους «αν μή τι άλλο» σαν ανθρώπους, οι οποίοι ήταν σιγουρότατο οτι θα τους δολοφονούσε ο τούρκικος στρατός, όπως κι έγινε; Γιατί έστω, δεν τους άφησαν ν’ανεβούν – όσοι μπόρεσαν να φθάσουν μέχρι εκεί-στα πλοία,παρά τους έκοβαν τα χέρια και τους έριχναν καυτό λάδι; Όλοι αυτοι πο έχουν διηγηθεί προφορικά ή γραπτά την τραγωδία, λενε όλοι ψέματα; Ψέματα λέει και ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζώρτζ Χόρτον; Έχετε διαβάσει το βιβλίο του « η λαίλαπα της Ασίας;»
Άρα αυτοί «οι φίλοι και σύμμαχοι μας» δεν ήθελαν με κανέναν τρόπο να θέσουν σε κίνδυνο τις σχέσεις τους με τον Κεμάλ Αταρκούρκ. Ο νέος αυτός-αιμοσταγείς- ηγέτης της Τουρκίας ήταν –αν μη τι άλλο- φιλοευρωπαίος, επίσης ήταν πιο κοντά ακόμα,στην Ρωσία και στις άλλες Ασιατικές χώρες.
Μη με ρωτήσετε πως βγάζω τα συμπεράσματα μου διότι θα σας απαντήσω: Αγαπώ την πατρίδα μου παρα πολύ, αλλά και την ιστορία. Διαβάστε!! Όχι όμως την μία πλευρά!! Διότι η ιστορία όταν γράφετε, εχει σκοπιμότητες. Μην αφεθήτε στο πως σας τη παρουσιάζουν κάποιοι. Τσιράκια υπήρχαν, υπάρχουν και δυστυχώς θα υπάρχουν όσο στέκει η γής κι ο κόσμος της.
Θα συνεχίσω στο επόμενο.
Να είμαστε όλοι καλά.
Μας χρειάζετε η μάνα πατρίδα.
-Κάπταιν Κόνι-

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.