Κ. Μπακογιάννης: Κάποιοι παίζουν παιχνίδια πάνω σε φέρετρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με εμφανή τη συναισθηματική φόρτιση ο Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone – που αρνήθηκε να πωλήσει το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα – για τη στιγμή που πληροφορήθηκε τον θάνατο του πατέρα του, Παύλου, τονίζοντας «πως κάποιοι παίζουν παιχνίδια πάνω στα φέρετρα».

«Ένα πρωί μπήκαμε σε ένα λεωφορείο για να πάμε στο σχολείο και στο ραδιόφωνο ακούσαμε ότι ο πατέρας μας είχε πέσει θύμα επίθεσης. Πολύ γρήγορα πήγαμε στον Ευαγγελισμό, όπου η μητέρα μας αφού μας αγκάλιασε μας είπε πολύ απλά ‘ότι ο πατέρας σας δεν κατάφερε να ζήσει’. Αυτά δεν τα λέω διότι διεκδικώ, ούτε διεκδικούμε σε καμία περίπτωση το μονοπώλιο του πόνου. Αισθάνομαι όμως μια μεγάλη κοινωνική ευθύνη. Αισθάνομαι μια ευθύνη γιατί δεν θέλω να ξαναπάω σε άλλη κηδεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός αναρωτήθηκε εάν ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη θα εξέδιδε το βιβλίο αυτό στην περίπτωση που κάποιο μέλος της ιδιοκτήτριας οικογένειας είχε πέσει θύμα της 17 Νοέμβρη.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της «Δράσης», Αντιγόνη Λυμπεράκη, τόνισε πως δεν πρόκειται για ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά για επιχείρηση πλουτισμού και επιχειρηματολόγησε λέγοντας:

«Αν ήθελε να δοκιμάσει τις ιδέες του στο πως τις υποδέχεται η κοινωνία θα μπορούσε να τις έγραφε με ψευδώνυμο. Δεν κάνει τίποτα από τα δύο. Τις βγάζει με ένα βιβλίο το οποίο έχει εκδοτικά δικαιώματα και από το οποίου θα πλουτίσει».

 

Ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος του εκδοτικού οίκου να εκδώσει το βιβλίο.

Πηγή: Mega

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.