Παρουσία 8 εκ των 9 βουλευτών της ΧΑ η συνεδρίαση για άρση ασυλίας τους

Facebook
Twitter
LinkedIn

Παρουσία των 8 εκ των 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, συνεδριάζει αυτή την ώρα η Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας τους.

Πρόκειται για τους χρυσαυγίτες βουλευτές που μέχρι σήμερα δεν είναι υπόδικοι και, με βάση το σχετικό αίτημα των ανακριτικών Αρχών, κατηγορούνται για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τους βουλευτές Νικόλαο Κούζηλο, Αντώνιο Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτριο Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχαήλ Αρβανίτη. Η Ελένη Ζαρούλια, που επίσης εμπεριέχεται στους κατηγορούμενους βουλευτές, δεν προσήλθε στην επιτροπή της Βουλής.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πάντως δηλώνουν ότι κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, θα ψηφίσουν «υπέρ» της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μόνο στην περίπτωση που η Βουλή διασφαλίσει τη δυνατότητα (σε περίπτωση που προφυλακισθούν και οι εναπομείναντες χρυσαυγίτες βουλευτές) να μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο σε ψηφοφορίες της Βουλής.

Σε περίπτωση που το αίτημα των ΑΝΕΛ δεν ικανοποιηθεί, οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν «κατά» της άρσης ασυλίας των ακροδεξιών βουλευτών ή θα αποχωρήσουν από την ψηφοφορία.

Υπέρ της άρσης ασυλίας θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για επιχείρηση καταστολής ενός κόμματος και της αντίστασης του ελληνικού λαού καθώς και για μεθόδευση να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα που εκφράζει εκατομμύρια πολίτες, όπως είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.