Στις αγορές σήμερα η Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σε λίγη ώρα (10.00) στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εν τω μεταξύ, εντυπωσιακή είναι η υποδοχή των επενδυτών στην πρώτη προσπάθεια της Ελλάδας να βγει στις αγορές μετά από 4 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές κατά την άτυπη διαδικασία κάλυψης ξεπέρασαν τα 16 δισ.

Το βιβλίο των προσφορών επισήμως θα ανοίξει σήμερα στις 11 το πρωι.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζουν επιτυχία ενα επιτόκιο κάτω του 5,3%,.

Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ το όφελος για τον κρατικό προϋπολογισμό σε ετήσια βάση από τους μειωμένους τόκους που θα πληρώνονται θα φτάσει τα 200 εκατ ευρώ, καθώς η επιτυχία της έκδοσης αναμένεται να συμπαρασύρει προς τα κάτω το επιτόκιο των προσεχών εκδόσεων εντόκων γραμματίων.

Για πολύ θετικές εξελίξεις που διαφαίνονται, έκανε λόγο χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό.

Τη σημασία της εξόδου της χώρας μας στις αγορές τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σημειώνοντας ότι θα πέσει το κόστος του δανεισμού για τη χώρα μας και στα πενταετή ομόλογα και στον βραχυπρόθεσμο δανεισμό.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.