Πού το πάει ο Γιώργος Παπανδρέου: Ξεκίνησε πόλεμο εναντίον της «Ελιάς» με στόχο το νέο κόμμα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τη νέα πολιτική κίνηση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχει σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ, λίγες εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές που θα κρίνουν την πορεία του ΠΑΣΟΚ και του νέου εγχειρήματος της «Ελιάς».

Ανοιχτή υπονόμευση στο ΠΑΣΟΚ

Νέες σοβαρές αναταράξεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση στην Ελιά η νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, την ερχόμενη Δευτέρα στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψηφίου ευρωβουλευτή με τη ΔΗΜΑΡ, Μαριλένας Κοππά, με τίτλο: «Το αύριο αργεί πολύ: για τη Σοσιαλδημοκρατία και την έξοδο από την κρίση».

Η κοινή παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου με τον Φώτη Κουβέλη πυροδοτεί σεναριολογία για υπόγεια στήριξη του προς τη ΔΗΜΑΡ και για πρόθεσή του να στείλει μήνυμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, να μην ψηφίσουν το κόμμα τους.

 

Eπίθεση από Μιχάλη Κασσή

 

Ένα από τα στελέχη που ενοχλήθηκαν με την είδηση της κοινής παρουσίας Παπανδρέου-Κουβέλη είναι και ο βουλευτής, Μιχάλης Κασσής, ο οποίος μέσω του Mega εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Παπανδρέου:

 

«Κάνει μεγάλο κακό στο ΠΑΣΟΚ. Αντί να στηρίξει την Ελιά, οι μισοί υπουργοί του έχουν προσχωρήσει στη ΔΗΜΑΡ», τόνισε, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι «το μόνο που απομένει είναι να δηλώσει ότι στηρίζει και ο ίδιος τη ΔΗΜΑΡ».

 

 

Στηρίζει δικούς του υποψηφίους εκτός ΠΑΣΟΚ

 

Η δυσαρέσκεια προς το παρόν εξαντλείται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ των πράσινων στελεχών, που διατυπώνουν έντονο προβληματισμό για τη σκοπιμότητα και τον πολιτικό συμβολισμό της από κοινού εμφάνισης του με τον Φώτη Κουβέλη, το κόμμα του οποίου διατηρεί ανοιχτό μέτωπο με την Ελιά, καθώς διεκδικεί κομμάτι από την ίδια εκλογική πίτα.

 

Οργή στη Χαριλάου Τρικούπη

Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί εκνευρισμός για τις πολιτικές πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνει εσχάτως ο Γιώργος Παπανδρέου. Πολλά στελέχη δηλώνουν έκπληκτα που ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε τόσο ανοιχτά να υπονομεύσει την παράταξη και το εγχείρημα της Ελιάς και να στηρίξει ανοιχτά τις αποσχιστικές τάσεις των «παπανδρεϊκών» που μεταφέρθηκαν στη ΔΗΜΑΡ περιμένοντας τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Η εξήγηση που δίνουν παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις Παπανδρέου είναι ότι «έδωσε εντολή στα δικά του στελέχη (Κοππά, Καστανίδης, Μπεγλίτης) να μεταφερθούν αρχικά στη ΔΗΜΑΡ για να μη στηριχθεί το ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές να επιχειρήσουν να δημιουργήσουν νέο κόμμα στην κεντροαριστερά μαζί με τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που το επιθυμούν».

 

Συνεργάτες Παπανδρέου: Αστειότητες

Ερωτηματικό αποτελεί κατά πόσον η νέα παρέμβαση Παπανδρέου θα εμπεριέχει και μηνύματα προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λίγες μόλις ημέρες πριν από τις δίδυμες κάλπες του Μαΐου. Στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτηρίζουν αστεία τη σεναριολογία που θέλει τον πρώην πρωθυπουργό να συντάσσεται με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, επιβεβαιώνουν, πάντως, το ζωηρό ενδιαφέρον του για τις διεργασίες και τις κινήσεις, που γίνονται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και για την αναγκαιότητα να ανασυντεθεί ο χώρος πάνω στα αιτήματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας των πολιτών, πάντα με προοδευτικό πρόσημο.

 

Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να μιλήσει, πάντως, για τα μείζονα διακυβεύματα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, δανειζόμενος και παραδείγματα από το ευρωπαϊκο μοντέλο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης, που εμποτίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από συντηρητικές συνταγές.

 

Με το βλέμμα στραμμένο μετά τις ευρωεκλογές

Έμπειροι κομματικοί παράγοντες εκτιμούν ότι μετά τις ευρωεκλογές θα ξεκινήσουν σημαντικές εξελίξεις γύρω από την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς και ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε ήδη το σήμα της εκκίνησης.

Όλες οι εσωκομματικές φατρίες του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα κόμματα και οι κινήσεις, που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο, δίνουν ραντεβού για την επομένη των εκλογών ημέρα, με στόχο την κατάληψη του κεντροαριστερού ρεύματος, που ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει ότι οικογενειακά του ανήκει.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.