Νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο Γ. Στουρνάρας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τον Γιάννη Στουρνάρα, πρότεινε για την θέση του διοικητή, η Τράπεζα της Ελλάδας, μετά την σημερινή συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου. Η μετάβαση του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ αναμενόταν ευρέως από την αγορά μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό της Δευτέρας.

«Ανακοινώνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδας, ενόψει της αποχώρησης του διοικητή Γιώργου Προβόπουλου μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου του 2014, αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή του συνεδρίαση να προτείνει τον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή» αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας.

Με αφορμή την απόφαση του γενικού συνεδρίου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Μετά την πρόταση για την ανάληψη της θέσης από τον Γιάννη Στουρνάρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή κ. Γιώργο Προβόπουλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια από τη θέση αυτή. Συνέβαλε με τρόπο καθοριστικό τόσο στην ευστάθεια του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, όσο και στην ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, στην πιο δύσκολη μεταπολεμική περίοδο που διένυσε η χώρα μας».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, δήλωσε ότι νιώθει απελευθερωμένος, χωρίς κανένα αίσθημα πικρίας.

«Νοιώθω απελευθερωμένος, δεν υπάρχει πικρία είμαι υπερήφανος γι’ αυτά που κάναμε. Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα και , περάσαμε πολλά βράδια χωρίς ύπνο καθώς δεν ξέραμε σε τι νομισματικό καθεστώς θα ξυπνούσαμε. Η επιλογή του Γ. Στουρνάρα είναι καλή διότι εκτός από οικονομολόγος ξέρει και τα τραπεζικά θέματα», ανέφερε ο κ.Προβόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.