Βενιζέλος: Η εκλογή Προέδρου θα κρίνει τη σταθερότητα της χώρας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την πορεία προς την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο της χώρας από την κρίση έθεσε ως πρωταρχικό στόχο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά

Ως προς αυτό σημείωσε, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ότι ένα από τα σημαντικότερα θέματα, ενόψει, είναι η προεδρική εκλογή, γιατί κρίνει τη σταθερότητα της χώρας, την πορεία τής διακυβέρνησης.

Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η τετραετία και η προσπάθεια να φτάσει έως το 2016, που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, και υπογράμμισε ότι το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αφορά σε πρόσωπα, αλλά στην υποχρέωση των κομμάτων και των βουλευτών για σταθερότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για «εμφυλιοπολεμική λογική» και στον Αλέξη Τσίπρα ότι πηγαίνει στην Ευρώπη για να κάνει ουσιαστικά μια ευρωπαϊκή καμπάνια κατά της χώρας. Ακόμα στηλίτευσε τις αναφορές περί «Τσιριμώκων» τονίζοντας ότι «αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω» και να υπάρξουν συνέργειες κατά το δυνατόν, με βάση και τα πέντε σημεία που είχε θέσει ο ίδιος, επί των οποίων θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι που εξασφαλίζει -μετά και το μήνυμα των εκλογών σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και την ανασύνθεση της κυβέρνησης- το προοδευτικό πρόσημο, ότι εκείνο έχει αναδείξει κεντρικούς άξονες, όπως για τις μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη, τη ρευστότητα και την απασχόληση, και πως το ΠΑΣΟΚ θέλει να εκφράσει την εθνική ενότητα, να ξαναενώσει το έθνος. Υπογράμμισε δε ότι παραμένουν οι βασικοί στόχοι για συναίνεση, ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης για το χρέος, η υλοποίηση των πέντε σημείων, η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, τα κοινωνικά θέματα, η επιχειρηματικότητα, η ρευστότητα, κ.ά.

Ως προς το θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα γενικά, ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε ότι και τα θέματα της διαθεσιμότητας μπαίνουν στο γενικότερο πλαίσιο για τις συζητήσεις και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, που αφορά και στη βιωσιμότητα του χρέους, τα δημοσιονομικά, και άλλα θέματα που η ίδια η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι θα μπορούσαν να τεθούν εκ νέου στην τρόικα (όπως πχ το πετρέλαιο θέρμανσης).

Σημείωσε επίσης ότι «εμείς δεν αρνούμαστε τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχουμε υπογράψει έως σήμερα, αλλά παράλληλα οφείλουμε να βελτιώνουμε την πορεία των πραγμάτων εκεί που δεν αποδίδουν», φέρνοντας ως παράδειγμα τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν οι επιχειρήσεις, όπου το υπάρχον πλαίσιο είναι ασφυκτικό και δεν δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν. Ανέφερε ακόμα ότι το γεγονός πως επιτυγχάνονται οι στόχοι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα και ότι συνεπώς πρέπει να ολοκληρωθεί αδιατάρακτα η προσπάθεια.

Αναφορικά με τον ρόλο των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να υπάρχει συντονισμός και επισήμανε ότι στην κυβέρνηση λειτουργούν όχι μόνο ως υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και ότι εκπροσωπούν την παράταξη, ενώ ζήτησε να ενημερώνεται ο ίδιος για ευρύτερα πολιτικά θέματα που μπορεί να προκύπτουν, ώστε να επιλύονται.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.