Συγκλονιστικά στιγμιότυπα θλιμμένων ζώων σε ζωολογικό κήπο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σοκάρουν οι λήψεις του Ισπανού φωτογράφου Τόνι Αμενγκουάλ, ο οποίος απαθανάτισε την θλίψη και την ψυχική κατάρρευση των ζώων που βρίσκονται στον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης.

Ενας γορίλας κοιτάζει θλιμμένος στο έδαφος, μια αρκούδα ξαπλώνει πάνω στον κορμό και οι συνήθως υπερκινητικές meerkats ακούν παθητικά τα βήματα των επισκεπτών που έρχονται να τις δουν.

Στο φωτογραφικό αφιέρωμα που δημοσιεύει η Daily Mail, ο Αμενγκουάλ παρουσιάζει μία σειρά από πορτρέτα θλιμμένων ζώων, καθώς περίμεναν να τελειώσει η χειμερινή περίοδος, κατά την οποία ελάχιστοι επισκέπτες έρχονται στον ζωολογικό κήπο.

Αν και ο φωτογράφος παραδέχθηκε ότι ο ζωολογικός κήπος παρέχει σε όλα τα ζώα του τα αναγκαία, θεωρεί ότι αυτό δεν αντισταθμίζει την απώλεια της ελευθερίας τους.

Εξερευνώντας παράλληλα τα δικά του αισθήματα εγκλωβισμού από τη σύγχρονη κοινωνία, ο φωτογράφος επισημαίνει ότι τα ζώα που πρωταγωνιστούν στα μελαγχολικά πορτρέτα του αντανακλούν τις δικές του εμπειρίες:

«Ένας ζωολογικός κήπος είναι μια πόλη σε πόλη. Μια ανθρώπινη κατασκευή για να προστατεύεται από την άγρια φύση. Ένα μέρος όπου η ασφάλεια πληρώνεται με την ελευθερία» δήλωσε ο ίδιος στην Daily Mail.

Ο ζωολογικός κήπος της Βαρκελώνης έχει δεσμευτεί για τις προσπάθειες διατήρησης και προστασίας των ειδών. Ωστόσο ο Αμενγκουάλ αισθάνθηκε ότι παρόλο που τα ζώα είχαν τροφή, ζεστασιά και χώρο για να κινούνται, όταν η καλοκαιρινή σεζόν έφτασε στο τέλος της, τα ζώα έμεναν σε μελαγχολική αφάνεια.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.