Με τις υγείες μας

alt
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χρήστου Βλαχογιάννη

Μια βροχή δε μας σώζει, ούτε μπορεί να ξεπλύνει τη ντροπή μας. Αντίθετα… αναδεικνύει τη λάσπη και το βούρκο τούτου του τόπου.

Η γύμνια σε όλο της το μεγαλείο και ο λαός ανήμπορος ν’ αντιδράσει σε κάθε λογής χτύπημα. Ο καιρός απλά μας θυμίζει γιατί τα πάντα σ’ αυτή τη χώρα είναι ακραία.

Από σκέψεις μέχρι μέτρα κι από υποσχέσεις μέχρι πράξεις. Όλα στο μπλέντερ της ανάκαμψης πάνε καλιά τους για να μας θυμίζουν πόσο μωροί και ευκολόπιστοι είμαστε.

Ο νέος Επενδυτικός Νόμος κατατέθηκε στη βουλή και θα τα δώσει όλα ο «Αντωνάκης μου» για να μη χαθεί καμία ευκαιρία, όμως από την άλλη η ρύθμιση δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών θα αφορά ολίγους, καθώς υπάρχουν κριτήρια που αφήνουν στην… απ’ έξω την πλειονότητα του ελληνικού λαού. Ο σαδισμός όμως δεν σταματάει εδώ.

Οι καλές μας τράπεζες που τόσα δανειστήκαμε για να σωθούν, σκέφτονται λέει να πουλήσουν τα κόκκινα δάνεια σε ξένα founds για να περιορίσουν τις ζημιές τους. Και νομίζω ότι  καθένας καταλαβαίνει τι πάει να πει αυτό.

Γιατί τα ξένα founds δε θα τα πάρουν για τη ψυχή της μάνας τους, αλλά θα κοιτάξουν για το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει οίκτος και οι περισσότεροι να χάσουν εν μία νυκτί τις περιουσίες τους.

Αλήθεια, πόσο πιο οξύμωρο μπορεί να γίνει. Και στο βάθος υποσχέσεις για ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη…

Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Ο Γιωργάκης ο Γ’ διδάσκει για την κρίση στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και μόνο απορίας άξιο δεν είναι που του “Fox News” μιλάει για ελληνική τραγωδία. Γιατί όπως τόνισε και ο Desmond Lachman του think tank American Enterprise Institute, «ίσως είναι καλύτερα να διδάξει τι δεν πρέπει να κάνουμε», καθώς το μεγαλύτερο λάθος του Παπανδρέου ήταν ότι απέτυχε να αναγνωρίσει ότι το χρέος – μαμούθ της Ελλάδας δεν ήταν βιώσιμο.

Με τις υγείες μας…

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.