Ορκίζονται Κασιδιάρης και Μιχαλολιάκου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Yπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας, για το ενδεχόμενο να προκληθούν επεισόδια, άρχισε στις πέντε σήμερα το απόγευμα η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, η οποία πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84», στο Γκάζι.

Σε εξέλιξη είναι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από τον χώρο του αμφιθεάτρου, προκειμένου να αποτρέψουν την ορκομωσία των χρυσαυγιτών δημοτικών συμβούλων, όπως του προφυλακισμένου Ηλία Κασιδάρη και της κόρης του Βασίλη Μιχαλολιάκου, Ουρανίας, με την αστυνομία να έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφάλειας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε στο Γκάζι συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και μόλις κατέβηκε από την κλούβα της αστυνομίας που τον μετέφερε από τις φυλακές Κορυδαλλού, χαμογελαστός, άρχισε να χαιρετά τους οπαδούς του κόμματός του που πήγαν στο Γκάζι για την ορκομωσία.

Για την αποτροπή επεισοδίων η είσοδος στο κτίριο γίνεται μόνο με ειδική άδεια και με συγκεκριμένες προσκλήσεις, ενώ έως πριν από λίγο η τελετή εξελίσσοταν ομαλά.

Νωρίτερα όμως υπήρξε ένταση με τον Ηλία Παναγιώταρο, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος αφού δεν διέθετε ειδική πρόσκληση.

Ο ίδιος επικαλέστηκε τη βουλευτική του ιδιότητα, αλλά οι υπεύθυνοι της όλης οργάνωσης δεν του επέτρεψαν να εισέλθει στην αίθουσα.

Γύρω από το Γκάζι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, περίπου 100 οπαδοί της Χ.Α, καθώς και μέλη αντιφασιστικών ομάδων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.