Σκληρή κόντρα Δούρου-Σγουρού στην πρώτη συνεδρίαση του νέου περιφερειακού συμβουλίου Αττικής

Facebook
Twitter
LinkedIn

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη συνεδρίαση του νέου περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, με την παράταξη του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, να αποχωρεί καταγγέλλοντας την παράταξη της Ρένας Δούρου για «εκλογομαγείρεμα» κατά τη συνεδρίαση της εκλογής προεδρείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εκλογή του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου από την παράταξη της Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής», Θεόδωρου Σχινά, με 76 ψήφους (σε συνολικά 101 συμβούλους), ο συνδυασμός του κ. Σγουρού αποχώρησε, όταν κατά τη μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, θέση που βάσει Καλλικράτη καλύπτεται από μέλος της αντιπολίτευσης ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που προτάθηκε από την παράταξη Σγουρού, Χάρης Δαμάσκος, έλαβε μόλις 50 και δεν εξελέγη.

Μέλη της παράταξης της Ρένας Δούρου αρνήθηκαν ότι ήταν αυτά που έκαναν τις διαρροές, ρωτώντας μάλιστα πως είναι δυνατόν να βγαίνουν συμπεράσματα από μια ψηφοφορία που είναι μυστική. Κάποιοι μάλιστα, έδειχναν προς την παράταξη Κουμουτσάκου, υποστηρίζοντας ότι ήταν αυτοί που έκαναν τις διαρροές, κάτι το οποίο οι ίδιοι αρνήθηκαν.

Η λύση  βρέθηκε και μετά από ένσταση που κατατέθηκε από την πλευρά Χαϊκάλη, και καταμετρήθηκαν τέσσερα ψηφοδέλτια που είχαν αρχικά προσμετρηθεί ως άκυρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.