Παρέμβαση Αθανασίου για τις δηλώσεις Λαγκαρντ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερες πληροφορίες αλλά και διευκρινίσεις ζητά από την Κριστίν Λαγκάρντ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου σχετικά με τις απειλές κατά της ζωής της, που υποστήριξε ότι δέχθηκε όταν μιλούσε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Με βάσει το δημοσίευμα του “Εθνους” η κίνηση του Ελληνα υπουργού αποσκοπεί στο να διερευνηθούν οι σχετικές καταγγελίες από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και όλα δείχνουν ότι η ελληνική Δικαιοσύνη ετοιμάζεται να παρέμβει τόσο για τις δηλώσεις της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που έκαναν τον γύρο του κόσμου όσο και για αντίστοιχες καταγγελίες που έγιναν στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για απειλές που δέχθηκε και ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χ. Αθανασίου απέστειλε στην Κρ. Λαγκάρντ επιστολή, με την οποία ζήτησε να δώσει σαφή στοιχεία και διευκρινίσεις για όσα είπε στη συνέντευξή της στους «Financial Times» περί απειλών κατά της ζωής της, για να επιληφθούν οι ελληνικές αρχές και να προχωρήσουν στις κατά νόμο ενέργειες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραγγείλουν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που πάντως εμφανίζει αρκετές δυσκολίες, καθώς προϋποθέτει ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ θα δεχόταν να έλθει στην Ελλάδα για να δώσει κατάθεση ή να δώσει στοιχεία στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας με τηλεδιάσκεψη ή μετά από σχετικό ταξίδι Ελληνα εισαγγελέα στο εξωτερικό.

Η Κρ. Λαγκάρντ φέρεται να είπε προς τον δημοσιογράφο των «FT» «καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί, όπως ξέρετε, στο παρελθόν όταν μίλησα για τους Ελληνες και τους φόρους τους, έλαβα απειλές για τη ζωή μου», προσθέτοντας ότι εξαιτίας των απειλών αυξήθηκε η φρουρά της. Παράλληλα διερωτήθηκε «αν πληρώνει αλήθεια φόρους ο ναυτιλιακός τομέας».

Από τις διευκρινίσεις και τις πληροφορίες της θα φανεί και αν υπάρχει ανάγκη δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Ταυτόχρονα οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο παρέμβασης μετά και τις αντίστοιχες δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, που, αφού χαρακτήρισε συγκλονιστικές τις δηλώσεις της Κρ. Λαγκάρντ, κατήγγειλε περαιτέρω ότι και ο ίδιος είχε απειληθεί στο παρελθόν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού διερωτήθηκε «ποιο είναι αυτό το λόμπι, ποια είναι αυτή η μαφία που έχει τη δυνατότητα να κυβερνάει τον τόπο και να απειλεί διεθνείς παράγοντες;», ανέφερε ότι το 2012 δέχθηκε και ο ίδιος απειλές.

Τόνισε ότι του είπαν «έλα να μας βρεις να μας φορολογήσεις», προσθέτοντας πως εκείνος που το είπε βρέθηκε στη συνέχεια στη φυλακή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.