Όλα όσα έγιναν στην παρουσίαση του βιβλίου της Κέλλυς Σταμουλάκη «Ακροβάτες της τύχης»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Είναι δύσκολο να γράφεις για παιδιά. Είναι δύσκολο να  τα  μυήσεις σε κάποιες πιο μεταφυσικές έννοιες, όπως η ΜΟΙΡΑ και η ΤΥΧΗ. Τι σημαίνουν στ αλήθεια; τι να πεις στα παιδιά!!  Αφού  δεν μπορούν  να τις δουν, να τις ακούσουν, να τις γευτούν.

Έννοιες χωρίς εικόνα χωρίς μορφή. Πως  θα  τους εξηγήσεις πως  ο άνθρωπος  κατα τη διάρκεια της ζωή του  είναι σαν ένας ακροβάτης που τις περισσότερες φορές  πρέπει να ισορροπεί  πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί και να ελίσσεται με βάσει αυτά που θα του φέρει η μοίρα και η τύχη;

 

Η Κέλλυ Σταμουλάκη, με το βιβλίο της «Ακροβάτες της τύχης» καταφέρνει να τα εξηγήσει όλα αυτά μέσα από την ιστορία της. Εφαρμόζει με επιτυχία,  αυτές τις έννοιες στο μικρόκοσμο τους.  Είναι τόσα απλά αναλυμένα μέσα στην ζωή των ηρώων της, που  δεν κουράζει τον αναγνώστη. Δεν επιτρέπει  κανένα παιδικό μυαλό να χάσει την προσοχή του.


«Στ αλήθεια, έπρεπε να πετάξει κανείς ανάμεσα σε άπειρα λευκά σύννεφα, να βουτήξει σε χιλιάδες κύματα κι ωκεανούς, να διασχίσει δάση κι ατέλειωτες ξερές πεδιάδες, για να φτάσει στη χώρα του παραμυθιού μας, την ονειροχώρα. Τόσο μακριά κρυμμένη βρισκόταν,  κι όμως η φήμη της έφτανε παντού, γιατί οι κάτοικοι της λεγόταν πως είχαν πάντοτε την ΜΟΙΡΑ με το μέρος τους κι ήταν οι πιο ευτυχισμένοι της Γης…

Έτσι άρχισε το παραμύθι στη μικρή αίθουσα στο Public Συντάγματος με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου«Ακροβάτες της τύχης, η συγγραφέας και σκηνοθέτης  Κέλλυ Σταμουλάκη, το οποίο εκδόθηκε από  εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ.

Οι Μικροί μας φίλοι έφτασαν από νωρίς, με την αγωνία καταγραμμένη στα μάτια τους. Τι να τους περιμένει άραγε; Πολλά και όμορφα μιας και οι «Ακροβάτες της τύχης» δεν υπάρχουν μόνο στο βιβλίο αλλά είναι ζωντανές υπάρξεις, είναι ηθοποιοί είναι μουσικοί που ετοιμάζονται από τις 12 Οκτωβρίου να ζωντανέψουν το παραμύθι στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού θεάτρου. Το μεσημέρι του Σαββάτου, πήραμε μια μικρή γεύση,  από την παράσταση τους.  Όλοι οι συντελεστές της παράστασης και συγκεκριμένα ο Θίασος Αβάντι , ήταν έτοιμοι να μας δείξουν ένα δείγμα από την δουλειά τους. Αφηγήτρια ήταν η ίδια η συγγραφέας, που σκηνοθέτησε και την παράσταση, Κέλλυ Σταμουλάκη.  Ανάμεσα τους και η Ευρυδίκη, η οποία θα παίζει και στη θεατρική παράσταση.

{youtube}AG_h6HUYHRc{/youtube}

Πρωταγωνιστές όμως στην παράσταση, είναι και  οι δύο πρίγκιπες της ιστορίας. Που θα τους ενσαρκώσουν  ο  Ορέστης Τρίκας και ο Νικόλας Μπράβος. Δυο ταλαντούχοι ηθοποιοί που σε κάθε τους βήμα, αναδεικνύουν περισσότερο το ταλέντο τους για την υποκριτική.

Επίσης στη σκηνή θα δούμε τον Αντώνη Πασβάντη την  Μυρσίνη Δόξα, το  Νίκο Βατικιώτη, την  Κίττυ Μαργαρίτη, τον  Σταμάτη Πακάκη, την  Κωνσταντίνα Χρίστου,  και την Βασιλική Λαθύρη που παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν και εναλλάσσονται ακατάπαυστα στους ρόλους – σύμβολα μιας ιστορίας που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη.


Να τονίσουμε ότι στην παράσταση θα υπάρχει ζωντανή η ορχήστρα. Όπως επίσης να πούμε ότι το βιβλίο περιλαμβάνει και Cd. Τη μουσική υπογράφει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και την εικονογράφηση η Γεωργία Στύλου.


Ένα παραμύθι και ένα παιδικό θεατρικό έργο, είναι έτοιμα να ταξιδέψουν το παιδικό θεατρόφιλο κοινό – και όχι μόνο – σ΄ένα βαθύ εσωτερικό ταξίδι.

Την Κέλλυ Σταμουλάκη και τους συντελεστές της παράστασης, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δημητρης Παλαιοχωριτης προεδρος του Σ. Ε.Η (σωματειο ελληνων ηθοποιων), ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ο θοδωρής Ρωμανίδης, ο Βασίλης Νάτσιος, ο Παναγιώτης Μουλόπουλος, ο Γιάννης Γαβρίλης Καράσογλου, ο Μενέλαος Τζαβέλλας, η Φιλίτσα Καλογεράκου, η Μαρία Παπαδάκη οι μικροί μας φίλοι  που στο τέλος της παρουσίασης βγήκαν και χόρεψαν με τους πρωταγωνιστές.


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.