Hard Rock μεσ’ το χειμώνα

Χρήστος Βλαχογιάννης
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Χρήστου Βλαχογιάννη

Το παιχνίδι του τρόμου καλά κρατεί. Η Ελλάδα στροβιλίζεται στη δίνη του ΕΝΦΙΑ, της ανεργίας και της κακομοιριάς και οι νταβατζήδες παίζουν στο τραπέζι τους με ζάρια πειραγμένα.

Ο Μάριο Ντράγκι αποφάσισε να αγοράσει τα «σκουπίδια» των τραπεζών μας (τιτλοποιημένα δάνεια), ωστόσο θέτει τους όρους του, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από ένα αυστηρό πλαίσιο όπου η χώρα θα πρέπει να υλοποιεί μεταρρυθμίσεις και να πετυχαίνει δημοσιονομικούς στόχους.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μετά το τέλος της τρόικας και του Μνημονίου (σ’ ένα παράλληλο σύμπαν) θα υπάρχει ένας νέος νταβατζής που θα βάζει τους όρους του παιχνιδιού και θα αντικαταστήσει το λέξη Μνημόνιο μ’ ένα νέο Σύμφωνο Μεταρρυθμίσεων. Μία task force δηλαδή που θα έχει υπό συνεχή παρακολούθηση την ελληνική οικονομία.

Η αλήθεια είναι ότι κανένας δε βάζει σε κίνδυνο τα λεφτά του. Μόνα θύματα οι Έλληνες που χάσαμε τους κόπους μιας ζωής σε ελάχιστα χρόνια. Τα κοράκια βρίσκονται σε νευρική κρίση. Ο φόβος των εκλογών και ο «ορίζοντας» ΣΥΡΙΖΑ τους χαλάει τη μαγιά  και το χτύπημα ήταν αμείλικτο. Κατάρρευση τον ομολόγων και του χρηματιστηρίου και πάρ’ τους κάτω.

Βούτυρο στο ψωμί των καθεστωτικών ΜΜΕ και τα ψευτοδιλήμματα πολλά. Τώρα, στο τέλος θα χύσουμε την καρδάρα, ό,τι χτίσαμε πέντε χρόνια θα τα χάσουμε μονομιάς. Και η λίστα του εκφοβισμού μεγαλώνει επικίνδυνα.

Θα χορέψουμε Hard Rock μεσ’ το χειμώνα. Οι προειδοποιητικές βολές ρίχτηκαν από πολύ νωρίς και τα mind games δίνουν και παίρνουν. Το θέμα είναι ποιος έχει τη διάθεση να ροκάρει κι αν θα μπορέσει ν’ αντέξει μέχρι να λιώσουν οι σόλες των παπουτσιών του…

Υ.Γ: Μόνο τυχαίο γεγονός δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι παρεμβάσεις της Ντόρα και τα αλλεπάλληλα ραντεβού!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.