Συμφωνία με τρόικα για την αξία πλειστηριασμού κατασχεμένων ακινήτων

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας σε πρώτη φάση και στο 1/2 της αντικειμενικής σε περίπτωσης έλλειψης ενδιαφέροντος από την αγορά θα «βγαίνουν στο σφυρί» τα κατασχεμένα ακίνητα, σύμφωνα με τις αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας που συμφώνησε σήμερα Τρίτη η κυβέρνηση με την τρόικα.

Όπως τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, μετά την τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών για την πρώτη φάση της αξιολόγησης, ανοικτή παραμένει η ρύθμιση για τα επιχειρηματικά χρέη, ενώ οι εκπρόσωποι της τριμερούς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το πρωτογενές πλεόνασμα που ενεγράφη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.

Η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των συστημικών ευρωπαϊκών τραπεζών, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 26 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον τα ξημερώματα του Σαββάτου καθώς την Κυριακή στις 12:15 ώρα Ουάσινγκτον (19:15 ώρα Ελλάδος) θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας Συνόδου ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας.

Εκτός από τον κ. Χαρδούβελη και τους συνεργάτες του, στην Ουάσινγκτον θα βρεθούν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και ο βουλευτής και τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.