Κι όμως ο Βασίλης Λέκκας ερμηνεύει Στέλιο Καζαντζίδη, όπως του αξίζει (Ήμασταν εκεί)

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Γιατί κάθε φορά που ένας  καταξιωμένος καλλιτέχνης παίρνει το ρίσκο να τραγουδήσει κάτι διαφορετικό από αυτό που τον έχουμε συνηθίσει, βρίσκουμε την αφορμή να ασκήσουμε κριτική,  πριν ακόμη  δούμε  την ιδέα του να υλοποιείται πάνω στην σκηνή… απορώ!!

Και κυρίως θυμώνω που σε  μια εποχή που το θέατρο και η μουσική έγιναν Lifestyle… μπαίνουμε στον κόπο να αραδιάσουμε δυο τρεις κριτικές για καλλιτέχνες που η φωνή τους κρατάει χρόνια αναλλοίωτη στο μουσικό στερέωμα και αν μη τι άλλο έχει αποδείξει ότι πολλά μπορεί να πει  και να τραγουδήσει, έναν τραγουδιστή που είδε αναγνώριση απο τον Μάνο Χατζιδάκι και από τον Μίκη Θεοδωράκη και το κυριότερο είδε αναγνώριση και εκτίμηση από ένα μεγάλο μέρος του κοινού στην Ελλάδα.

Ο Βασίλης Λέκκας, καταθέτοντας τον δικό του φόρο τιμής στην εμβληματική φωνή του λαϊκού μας τραγουδιού, επινόησε  την μουσική παράσταση «Να σου δώσω μια να σπάσεις”, με τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, που έκανε πρεμιέρα χθες το βράδυ  στο  Γυάλινο Μουσικό θέατρο.

Καθηλωτικός, παθιασμένος τραγούδησε Καζαντζίδη δίνοντας το δικό του στίγμα στα ακούσματα αυτά, χωρίς να ακούς Λέκκα να μιμείται Καζαντζίδη, χωρίς να αλλοιώνει αυτό που εμείς έχουμε στο μυαλό μας. Όταν γνωρίζεις την ιστορία της Μουσικής του τόπου σου , τότε δεν μπορείς να μειώσεις ένα είδος. Και ο Βασίλης Λέκκας απέδειξε ότι εκτός από τα τραγούδια Χατζιδάκι και Θεοδωράκη που τον έχουμε ταυτίσει να λέει, άξια μπορεί να στηρίξει και το αυθεντικό λαικό τραγούδι. Και  θα παρότρυνα όλους όσους εκτιμούν τις καλές ερμηνείες να κάνουν  μια στάση στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο.

Ο ίδιος ο Βασίλης Λέκκας  περιγράφει τον τρόπο που προσεγγίζει αυτό του το εγχείρημα: «Τραγουδώ και τιμώ τον Στέλιο Καζαντζίδη και τα τραγούδια που αποτυπώνουν τον λαϊκό μας πολιτισμό. Τραγούδια που αποκαλύπτουν τη νεότερη ελληνική περιπέτεια. Μια περιπέτεια που – μέσα από τη φωνή του – ταξίδεψε σ’ ολόκληρο τον κόσμο σκορπίζοντας παντού βαθιά συγκίνηση. Ο Στέλιος έγινε μέλος κάθε ελληνικής οικογένειας. Ετσι τον ένιωσα κι εγώ, σαν άνθρωπο δικό μου.  Ετσι θα τον τραγουδήσουμε με την ψυχή και την αλήθεια που συμβολίζει για τον καθένα μας».

Μαζί του στη σκηνή Παναγιώτης Στεργίου (μπουζούκι και επιμέλεια ορχήστρας),  ο Παναγιώτης Αποστολίδης (μπουζούκι),  ο Νίκος Καινούργιος(κιθάρα), ο  Τάσος Κάντας (ακορντεόν),  ο Θανάσης Σοφράς (κοντραμπάσο), ο Λάκης Χατζηδημητρίου (τύμπανα)


Το Βασίλη Λέκκα τίμησαν με την παρουσία τους η Βάσω Αλαγιάννη, με την οποία ετοιμάζει  μια νέα δουλειά που θα μας παρουσιάσουν προσεχώς. Ο  μουσικός και συνθέτης Γιάννης Νικολάου. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου. Η  σκηνοθέτης της επιτυχημένης παιδικής θεατρικής παράστασης Ακροβάτες της τύχης, Κέλλυ Σταμουλάκη. Ο Δημοσιογράφος της ERTOPEN Γιάννης Γαβρίλης Καράσογλου. Η Ιουλία Κοτσώνη. Η ηθοποιός Φιλίτσα Καλογεράκου, και  ο Κυριάκος Καραίσκος από της Εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ.



Κάθε Πέμπτη στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο

Ωρα προσέλευσης: 21.30. Ωρα έναρξης: 22.30.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.