Μπακογιάννη: Παρακολουθώ με ανησυχία τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Με ανησυχία παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ» δήλωσε σήμερα Κυριακή στην Πάτρα η Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Σημείωσε πως «το εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μεταβληθεί σε πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας», εκφράζοντας την ελπίδα ελπίζω ότι στο ΠΑΣΟΚ «θα επικρατήσει σωφροσύνη και θα κρίνουν με βάση το εθνικό συμφέρον».

Σχετικά με τη στάση που θα μπορούσε να τηρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Μπακογιάννη διατύπωσε την εκτίμηση πως «ο Γιώργος Παπανδρέου, ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, δεσμεύεται από τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ».

Η κ. Μπακογιάννη βρίσκεται στην Πάτρα, προκειμένου να μιλήσει σε ημερίδα της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας, με θέμα «Η ιδιωτική ακίνητη περιουσία, ως κεντρικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας».

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, η βουλευτής της ΝΔ πρότεινε «να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες 30% κατά μέσο όρο». Εκτίμησε, δε, πως αυτό είναι εφικτό και πρόσθεσε πως έχει την αίσθηση ότι το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τη συγκεκριμένη πρόταση.

Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να ζητάει κάποιος από την Ελλάδα φορολόγηση επί πλασματικών στοχεύων», διότι όπως τόνισε, «οι αξίες των ακινήτων είναι σήμερα πλασματικές. Από το 2015 θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, με βάση τις εμπορικές».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.