Στο Παρίσι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, για συναντήσεις με την τρόικα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στο Παρίσι μεταβαίνει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, για να έχει σήμερα και αύριο συναντήσεις με την τρόικα.

Η συνάντηση της Τρίτης στο Παρίσι είναι ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, που δεν είναι μια απλή διαπραγμάτευση για την καταβολή της τελευταίας δόσης του προγράμματος και του δανείου, είναι η ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα της νέας σελίδας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις Βρυξέλλες, η εκπρόσωπος της ΕΕ, Μίνα Αντρέεβα, δήλωσε ότι στόχος των συναντήσεων στην γαλλική πρωτεύουσα, είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση καθώς, όπως είπε, και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται στενά και από κοινού. Πρόσθεσε επίσης, οτι η συνάντηση στο Παρίσι ήταν κοινή απόφαση της τρόικας και της ελληνικής πλευράς.

Την ίδια ώρα, αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί η διαπραγμάτευση με την τρόϊκα. Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζει οτι μία κυβέρνηση που καταρρέει δεν μπορεί και να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό σε μια νέα μνημονιακή συμφωνία, αφού αυτή θα ακυρωθεί στην πράξη από την ψήφο του. Απαντώντας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πει με ποιούς είναι τελικά, με την τρόικα ή με την Ελλάδα;».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.