Λοβέρδος Θα εξασφαλίσουμε ολες τις ευκαιρίες για τους έγκλειστους

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tο υπουργείο Παιδείας θα εξασφαλίσει την παροχή όλων των ευκαιριών για την αποφοίτησή των εγκλείστων δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στο ζήτημα του Νίκου Ρωμανού. «Η δημοκρατία δεν εκδικείται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Αναλυτικά η δήλωση Λοβέρδου:

«Ως Υπουργείο Παιδείας εξασφαλίσαμε όλες τις προϋποθέσεις να δώσουν εξετάσεις για τα ΑΕΙ οι έγκλειστοι που το επιθυμούσαν. Μία ευκαιρία στη ζωή είναι και αυτή! Όλα πήγαν καλά. Κάποιοι νέοι πέτυχαν. Θα εξασφαλίσουμε και την παροχή όλων των ευκαιριών για την αποφοίτησή τους. Είτε με διδασκαλία εξ αποστάσεως, όπου είναι αυτό δυνατόν πρακτικά, είτε με τη συμπύκνωση των εξεταστικών περιόδων, σε περίπτωση που ο έγκλειστος πάρει άδεια από τις αρμόδιες αρχές, είτε και με τη διενέργεια εξετάσεων στις φυλακές, αν ο έγκλειστος, για λόγους που αφορούν άλλα όργανα της πολιτείας, δεν παίρνει άδεια. Η δημοκρατία δεν εκδικείται».

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε σχετικά με τη μη χορήγηση άδειας στον Ρωμανό, είπε ότι οι εκπαιδευτικές άδειες για κρατούμενους χορηγούνται «αποκλειστικά» με απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, και όχι με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.