Σκληρή απάντηση της Αθήνας στη δήλωση Ερογλου για το κυπριακό

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Η Αθήνα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για παράδοση μαθημάτων Διεθνούς Δικαίου, ξεκινώντας από τα βασικά και αυτονόητα». 

Tη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφορικά με τις «συστάσεις» του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου προς την Αθήνα «να μην μπερδεύει τους όρους “κράτος” και “αναγνωρισμένο κράτος”».

Ο Ερογλου είχε κατηγορήσει τη νέα ελληνική κυβέρνηση για παραβίαση του κοινού ανακοινωθέντος που είχε υπογράψει με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Ερογλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, δηλώνοντας ότι στην Κύπρο υπάρχει μόνο ένα κράτος, δείχνει ότι η Αθήνα επιμένει να αγνοεί την «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου», η οποία δημιουργήθηκε με βάση την ελεύθερη βούληση των Τουρκοκυπρίων. Ακόμη, «η Ελλάδα ξεχνά ότι το 1963, οι Τουρκοκύπριοι εκδιώχθηκαν υπό την απειλή των όπλων από την Κυπριακή Δημοκρατία».

Παρά την αλλαγή εξουσίας στην Αθήνα, η λογική, αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό δεν έχει αλλάξει.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, προστίθεται, «συνιστά στην Αθήνα να μην μπερδεύει τους όρους “κράτος” και “αναγνωρισμένο κράτος”».

Με αυτό τον τρόπο, η Τουρκοκυπριακή πλευρά υπενθυμίζει στην νέα ελληνική κυβέρνηση «την de facto ύπαρξη μιας εναλλακτικής κρατικής δομής σε ένα κομμάτι της Κύπρου», καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Έρογλου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.