Νεκρές 100 φάλαινες που ξεβράστηκαν σε ακτή της Νέας Ζηλανδίας

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Περισσότερες από 100 φάλαινες – πιλότοι που ξεβράστηκαν σε μία παραλία της Νέας Ζηλανδίας πέθαναν, με τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες να εκφράζουν φόβους για την επιβίωση ακομη 90 θηλαστικών.

Σχεδόν 200 φάλαινες εξόκειλαν χθες στην παραλία του Φάργουελ στα βόρεια της Νότιας Νήσου της Νέας Ζηλανδίας.

Εκμεταλλευόμενα την παλίρροια δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων προσπάθησαν να τις οδηγήσουν πίσω στα βαθιά. Όμως, τα θηλαστικά άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν και πάλι προς τις ακτές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Ο θάνατος των 103 (φαλαινών) έχει επιβεβαιωθεί και προσπαθούμε να κρατήσουμε τις υπόλοιπες στη ζωή» είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος. «Περίπου 150 εθελοντές τις φροντίζουν όσο το δυνατόν» κυρίως ψεκάζοντάς τις με νερό, εξήγησε.

Πάντως, ανέφερε ότι οι υπηρεσία προετοιμάζεται για μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση, καθώς κάθε φορά που παγιδεύονται στην άμμο η υγεία τους επιδεινώνεται ραγδαία.

Οι εθελοντές θα προσπαθήσουν εκ νέου να στείλουν τις φάλαινες στα βαθιά αργότερα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να τους κάνουν ευθανασία στην περίπτωση που οι προσπάθειες δεν καρποφορήσουν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.