Κατεβλήθη σήμερα από τον ΟΔΔΗΧ η δεύτερη δόση προς το ΔΝ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Στην καταβολή 348 εκατ. ευρώ περίπου που αντιστοιχούν στη δεύτερη δόση του Μαρτίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σήμερα Παρασκευή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Σημειώνεται πως την προηγούμενη Παρασκευή είχε προηγηθεί η καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 310 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει πως θα αποπληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ που για τον Μάρτιο ανέρχονται συνολικά σε 1,58 δισ. ευρώ (σε τρέχουσες ισοτιμίες) και ο ΟΔΔΗΧ έχει ήδη προχωρήσει στην προεργασία για την αποπληρωμή όλων των καταβολών.
Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου ο ΟΔΔΗΧ θα πληρώσει 581 εκατ. ευρώ και στις 20 Μαρτίου θα καταβάλει την τελευταία δόση ύψους 348 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως στις 9 Απριλίου το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει ξανά δόση προς στο ΔΝΤ ύψους 465 εκατ. ευρώ.
Οι καταβολές της Ελλάδας προς το ΔΝΤ υπολογίζονται βάσει του καλαθιού νομισμάτων που απαρτίζουν τα Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα (CEDER) του Ταμείου και την παρούσα περίοδο η ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ (1,0972 η ισοτιμία) δεν ευνοεί τη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.