Τελειώνει «Ο Γάμος» με την Άννα Βαγενά

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο ολοκληρώνονται με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 5 Απριλίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, οι παραστάσεις του έργου «Ο ΓΑΜΟΣ», της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, σε θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία και ερμηνεία Άννας Βαγενά. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι σε Φεστιβάλ εντός και εκτός Αττικής.

 

«Ο ΓΑΜΟΣ» είναι μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες της Άννας Βαγενά. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 στο Θεσσαλικό Θέατρο και γνώρισε τεράστια επιτυχία σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου.

«Ο Γάμος» είναι η ιστορία μιας απλής γυναίκας από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, μιας χωριάτισσας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, παλικαρίσια, τη μοίρα της και συγχρόνως τη μοίρα πολλών των γυναικών του τόπου μας. Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.

Η κριτική είχε χαρακτηρίσει την παράσταση : «συνταρακτικό εθνικό γεγονός, μικρό θαύμα. Η Λενάκι του Γάμου και της Άννας Βαγενά είναι μια γυναίκα σύμβολο, ένα “ριζιμιό λιθάρι” και η ερμηνεία της Βαγενά συνταρακτική» Κώστας Γεωργουσόπουλος, εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Μέρες και ώρες παραστάσεων :

Σάββατο 21:00

Κυριακή 19:00

 

 

Τιμές εισιτηρίων :

Γενική Είσοδος: 12 €

Για κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ 10 €

ΟΓΑ:  10 €

Για συλλόγους, ομαδικό: 8 €

Διάρκεια παράστασης : 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα

 

Εισιτήρια για την παράσταση «Ο ΓΑΜΟΣ» προπωλούνται:

 

– Ταμείο Θεάτρου Μεταξουργείο

– www.viva.gr, 11876

– Καταστήματα Public, www.public.gr

– Παπασωτηρίου

– Seven Spots

– IANOS

– RELOAD

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.