Θα είναι θετική η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων λέει ο Γ. Σταθάκης

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι το θετικό κλίμα θα έχει άμεση ανταπόκριση και στις αγορές.

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συνάντησης του κ. Σταθάκη με τον Γερμανό υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μίχαελ Ροθ (Michael Roth) ο οποίος μετέφερε την πρόθεση της χώρας του να συμβάλει με κάθε τρόπο στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να βγει η Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την ύφεση και παράλληλα να μειωθούν τα ανησυχητικά υψηλά ποσοστά της ανεργίας των νέων και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Ροθ τόνισε, επίσης, τη σημασία της συνέχισης των διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα και δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει επί συγκεκριμένων προτάσεων που θα ενισχύσουν τομείς κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν νέους αναπτυξιακούς θεσμούς και διοικητικές μεταρρυθμίσεις και θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις για αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας. Επισήμανε ακόμη ότι γίνονται διμερείς προσπάθειες για την απλοποίηση των διαδικασιών προκειμένου να διευκολυνθεί περαιτέρω η προώθηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων προς τη γερμανική αγορά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.