Συζητείται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ’

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ αποφάσισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λόγω μη απαρτίας.

Η απόφαση ελήφθη περίπου στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, όταν η πρόεδρος της Βουλής πήρε τη θέση της και καταμέτρησε τους βουλευτές.

Όταν είδε ότι οι βουλευτές ήταν μόλις 57, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να διακοπεί η συνεδρίαση για λίγη ώρα προκειμένου να συμπληρωθεί το 1/4 των βουλευτών που απαιτεί ο κανονισμός.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις, με βουλευτές να διαμαρτύρονται καθώς δεν πρόκειται για συνεδρίαση κατά την οποία θα υπάρξει ψηφοφορία.

Στα θεωρεία της Βουλής βρίσκονται από νωρίς το πρωί συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατίας που διαμαρτύρονται για τη ρύθμιση που προβλέπει αποφυλάκιση κρατουμένων και έκτιση του υπολοίπου της ποινή τους κατ’ οίκον για όσους έχουν εκτίσει το 1/4 της ποινής τους και έχουν αναπηρία άνω του 80%.

Οι συγγενείς θυμάτων τρομοκρατίας χαρακτηρίζουν τη διάταξη φωτογραφική για τον καταδικασμένο για την 17Ν Σάββα Ξηρό, ο οποίος είναι ανάπηρος σε ποσοστό 98%.

Οι ίδιοι πραγματοποίησαν νωρίτερα το πρωί συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.