Δολοφόνησαν οικογένεια ομογενών στην Ουάσιγκτον….

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Σοκ έχει προκαλέσει στην αμερικανική κοινή γνώμη η άγρια δολοφονία μιας οικογένειας ομογενών και της οικιακής βοηθού τους, στο σπίτι τους στο Άρλινγκτον της Ουάσινγκτον. Θύματα του άγριου εγκλήματος είναι ο 46χρονος επιχειρηματίας Σάββας Σαβόπουλος, η σύζυγός του, η 47χρονη σύζυγός του Έιμι, ο 10 ετών γιός τους Φίλιπ και η 57χρονη οικιακή βοηθός τους Βεραλίσια Φιγκερόα. Βρέθηκαν και οι τέσσερις απανθρακωμένοι στο πολυτελές σπίτι τους, σε αριστοκρατική συνοικία της αμερικανικής πρωτεύουσας. Μάλιστα, το σπίτι τους βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν!
Ο Σάββας και η Έιμι Σαβόπουλου είχαν άλλα δυο παιδιά, που για καλή τους τύχη δεν ήταν στο σπίτι την περασμένη Τετάρτη.
Το έγκλημα ήρθε στο φως την περασμένη εβδομάδα, μετά από τη φωτιά που έβαλαν οι δράστες στο πολυτελές σπίτι του ζευγαριού με στόχο να καλύψουν οποιοδήποτε ίχνος ενδεχομένως να είχαν αφήσει πίσω.
Οι δράστης ή οι δράστες όχι μόνο μαχαίρωσαν τα θύματά τους, είτε με μαχαίρι είτε με άλλο αιχμηρό αντικείμενο και έβαλαν φωτιά στο σπίτι του ζεύγους στο προάστιο της Ουάσινγκτον αλλά τώρα, η αστυνομία πιστεύει πως κρατήθηκαν και όμηροι πριν δολοφονηθούν!

Η αστυνομία πιστεύει πως στο άγριο φονικό εμπλέκονται περισσότερα από ένα άτομα. Ίχνη παραβίασης στο σπίτι δεν βρέθηκαν και αυτό κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι οι δολοφόνοι ήξεραν την οικογένεια και τις καθημερινές της συνήθειες.

Η αστυνομία πιστεύει ότι οι δράστες κατάφεραν και εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας την περασμένη Τετάρτη και κράτησαν ομήρους τα τέσσερα θύματά τους μέχρι την Πέμπτη, όταν ο Σάββας Σαβόπουλος τους έδωσε αυτό που ζητούσαν. Πριν μαχαιρωθούν, είχαν βασανιστεί, είπε η αστυνομία.
Επίσης, μια μέρα πριν από τη φωτιά που οδήγησε στην ανακάλυψη του εγκλήματος, ο 46χρονος ομογενής έστειλε sms και άφησε μήνυμα στη δεύτερη οικιακή βοηθό και της είπε ότι η Φιγκερόα επρόκειτο να περάσει τη νύχτα στο σπίτι της οικογένειας.

Η Νέλι, που έχει δική της εταιρία καθαρισμού, δούλευε για την οικογένεια Σαββόπουλου περισσότερα από 20 χρόνια. Την περασμένη Τετάρτη, η Βέρα Φιγκερόα της είπε ότι ήθελε να δουλέψει στο σπίτι, ενώ η Νέλι είχε κλήση από τον Σάββα Σαβόπουλο.
Η Φιγκερόα ήταν από το Ελ Σαλβαδόρ και του χρόνου επρόκειτο να βγει στη σύνταξη.

Ο Σάββας Σαβόπουλος ήταν γνωστός τους αριστοκρατικούς κύκλους της Ουάσινγκτον. Ήταν γνωστός και για τη φιλανθρωπική του δράση, ενώ παλιότερα είχε προσκληθεί και στον Λευκό Οίκο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.