Ζητούν ενέχυρο τη χώρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Δήμητρας Γκουντούνα

Ενέχυρο την πατρίδα μας ζητάνε οι Γερμανοί. Κάπως  έτσι μου μετέφρασαν οικονομολόγοι, την επιταγή του κ. Σόιμπλε, για τη  βαθιά επιμήκυνση του χρέους … 60 χρόνων.

Και  ότι το μπλοκάρισμα των Φιλανδών του δορυφόρου της Γερμανίας  στο τελευταίο eurogroup  δεν ήταν καθόλου τυχαίο.

Αρχικά η ρομαντική μου άποψη συνηγορούσε στο  ότι οι εταίροι, δεν θέλουν  μια αριστερή Κυβέρνηση στους κόλπους της Ευρώπης. Αλλά μπροστά στη σθεναρή στάση  μας  θα υποκύψουν.

Μάλλον έκανα λάθος.

Την ενεχυρίαση αυτή τη ζητούσαν προφανώς  και από την προηγούμενη κυβέρνηση ,η οποία απ’  ότι φαίνεται αποποιήθηκε της ευθύνης και μας έστειλε στις κάλπες δύο μήνες νωρίτερα .

Δεν υπολόγισαν όμως  τον πονηρό Ρωμιό Γιάνη Βαρουφάκη ,ο οποίος με τον τρόπο και τον χαρακτήρα του και την ευφυΐα του το βρόγχο που έχουν περάσει στο λαιμό μας τον φωτογράφισε και τον έδειξε σ΄  όλο τον πλανήτη. Όσο και να έχουμε τρελαθεί 5 μήνες στην αναμονή. Τουλάχιστον δε θα πάμε ‘’αδιάβαστοι’’…

Αυτό  συζήτησαν  και ζήτησαν και από τον πρώην υπουργό οικονομικών. Να βάλουμε ενέχυρο τη Χώρα. Ο οποίος φέρεται να τους είπε: “Είστε ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ σας λυπάμαι’’ και σηκώθηκε και έφυγε… σύμφωνα με δημοσιεύματα… Πως ήταν λοιπόν δυνατόν να κάτσει και να ψηφίσει ‘’Ναι’’ , το ίδιο βράδυ, στη Βουλή; Αν έλεγε όχι έριχνε αυτόματα την Κυβέρνηση. Και εμείς αγνοώντας  τα γεγονότα  ως γνήσια ‘’γειτονιά’’ τον λιθοβολήσαμε…

Λοιπόν προτείνω –και ποια είμαι εγώ να προτείνω;;- αλλά την απλοϊκή μου γνώμη σας γράφω.

Ας αφήσουμε πίσω τους χαρακτηρισμούς  για τους πρώην και τους νυν. Και ας αφουγκρασθούμε  το σφυγμό των καιρών που αλαφιασμένα αλλάζει το χάρτη του πλανήτη. Δεν ξέρω γιατί ,αλλά μου έρχεται στο νου αυτά που είχε πει η ψυχή της Ιεράς Συμμαχίας ο Μέτερνιχ όταν ξεσηκωνόταν ο Μοριάς .

”Εκεί κάτω πέρα απ΄ τα ανατολικά μας σύνορα  τριακόσιες χιλιάδες άτομα θα κρεμαστούν, θα στραγγαλισθούν, θα παλουκωθούν ,αυτό είναι ένα γεγονός χωρίς καμία σημασία…’’ Καμία σημασία δεν έχει λοιπόν για τους παίκτες της παγκόσμιας σκακιέρας 9.000.000 ψυχές.

Σημασία έχει η γεωδυναμική μας δύναμη, αυτή κατακτούν  βήμα-βήμα εδώ και πέντε χρόνια  με την οικονομική μας εξαθλίωση  οι εταίροι μας και οι δορυφόροι τους. Τώρα Αμερική Γαλλία και Ιταλία είναι άλλη συμμαχία και ίσως σταματήσουν τα παιχνίδια  .Σταματώ και εγώ  εδώ ,γιατί θα ήταν αφελές να κάνω τώρα κριτική γιατί και πως είναι με το μέρος μας.. Ας είναι… να’ ρθουν τα καλύτερα ας ελπίσουμε στις αντοχές μας και στην αξιοπρέπεια μας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.