To TV5 ενεργό στις πολιτιστικές οργανώσεις της Χώρας μας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Σεπτέμβρη, το διεθνές δίκτυο TV5 Monde, επιβεβαιώνει την πολιτιστική και ιστορική σύνδεσή του με την Ελλάδα, συμμετέχοντας ενεργά σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας  υποστηρίζοντας ως Χορηγός Επικοινωνίας , Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαλλόφωνες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο TV5MONDE είναι εδω για πάρει μέρος στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους στη Δράμα, στο σεμινάριο των καθηγητών γαλλικής γλώσσας στο Γαλλικό Ινστιτούτο και φυσικά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Ας δούμε ακριβώς τις φετινές δραστηριότητες του γνωστού  δικτύου που είναι παρόν στην Ελλάδα μέσω της Nova και της hol και για τους πιο παλιούς απο τα ερτζιανά απο τη δεκαετία του 80.

Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας

Φέτος, ο σύνδεσμος καθηγητών γαλλικής γλώσσας στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου διοργανώνει για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, εργαστήρια τεχνολογίας και πληροφορίας απο τις 9.30 ως τις 14.00 και 4.30-9.00 για μαθητές του λυκείου. Στις 21/9 θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα και στο Αγρίνιο, στις 22/9 στα  Ιωαννινα, 23/9 στη Λάρισα, στις 24/4 στη Λαμία και στις 25/9 στην Αθηνα.

 

38ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας

 

Είναι το σπουδαιότερο φεστιβάλ για ταινίες μικρού μήκους απο όλο το κόσμο. Φέτος θα διεξαχθει 14-19 Σεπτεμβρίου και εδώ, το TV5 Monde κρατά ξεχωριστή θέση προβάλλοντας γαλλικές ταινίες μικρού μήκους.

Εδώ, θα έχουμε τη χαρά να δούμε στην ταινία <Talio>  των Μπόμπ Φοκουα και Ίνες Τζια να πρωταγωνιστεί η Ζωή Χωραφά κόρη του πολυ γνωστού Έλληνα ηθοποιού Γιώργου Χωραφά. (Σε αυτό το λινκ μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από την ταινία TALIO.

 

Στο Φεστιβάλ της Δράμας το TV5MONDE απονεμει το <<ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ –TV5 MONDE>>.

 


Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας -Νύχτες Πρεμιέρας.

Το TV5Monde συμμετέχει στo Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.  ( που θα διεξαχθεί απο 23/9 έως 4/10) ,  στην ΗΜΕΡΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ-TV5MONDE> με την προβολή της ταινίας <Βrand New Testament> του Jaco Van Dormael που θα προβληθεί στις 28/9 στον κινηματογράφο Ιντεάλ στις 20:00. (Επισυνάπτονται φωτογραφίες απο την ταινία)

 

Αυτές είναι μέρος απο τις σπουδαίες δραστηριότητες που παίρνει μέρος στην Ελλάδα το TV5 Monde. Ένας διεθνής οργανισμός που χρόνια τωρα αποδεικνύει και στη πράξη το ‘Ελλάς Γαλλία συμμαχία ´.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.