Συγχαρητήρια Ευρωπαίων ηγετών στον Τσίπρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σύσσωμοι οι ευρωπαίοι πολιτικοί και κοινοτικοί ηγέτες εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους στον Αλέξη Τσίπρα, για τον εκλογικό θρίαμβο στις πρόωρες κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου.

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τόνισε: «Μόλις συνεχάρην τον @tsipras για την νίκη του #Syriza .Τώρα είναι γρήγορα αναγκαία μία σταθερή κυβέρνηση έτοιμη να αναλάβει δράση».

Τα συγχαρητήριά τους στον κ.Τσίπρα εξέφρασαν με τη σειρά τους διά τηλεφώνου ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ.Ολάντ έκανε λόγο για μία «σημαντική επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα», τονίζοντας ότι είναι «ένα σημαντικό μήνυμα για την ευρωπαϊκή αριστερά».

«Η Ελλάδα θα γνωρίσει μία περίοδο σταθερότητας με μία στέρεη πλειοψηφία», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ταγγέρη ο Φρανσουά Ολάντ προσθέτοντας ότι θα επισκεφθεί «αναμφίβολα την Αθήνα τις προσεχείς εβδομάδες».

ΑΠό την πλευρά του, ο κ.Αναστασιάδης του είπε ότι ήταν επιλογή σταθερότητας αλλά και για την προοπτική της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος.

Επίσης, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να τον εκπροσωπήσει στην έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, την Τετάρτη, καθώς ο ίδιος δεν θα μπορεί να παραστεί.

«Η εκ νέου εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σαφή απόρριψη της ευρωπαϊκής πολιτικής της Μέρκελ και του Σόιμπλε», έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι και κάλεσε την γερμανική κυβέρνηση να επιτρέψει στην Ελλάδα μια δίκαιη νέα αρχή «και να μην αντιμετωπίζει πλέον τη νέα αριστερή κυβέρνηση με εκβιασμούς».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.