ΠτΔ: Να ενεργοποιηθεί άμεσα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για επανεισδοχή μεταναστών

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tο δουλεμπόριο δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό από την Ευρώπη και από την Ελλάδα φυσικά» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα παράνομα, ιδίως από την Τουρκία.

Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη οι παράνομοι μετανάστες να γυρίσουν στις χώρες από τις οποίες κατάγονται ή στις χώρες εκείνες από τις οποίες ξεκίνησαν για να έρθουν στην ΕΕ μέσω των ελληνικών συνόρων.

«Εκεί υπάρχουν υποχρεώσεις των εταίρων μας και της ίδιας της ΕΕ, γιατί εάν ρίξει κανείς μια ματιά στις διατάξεις του Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο θα παρατηρήσει ότι υπάρχουν Συμφωνίες επανεισδοχής και η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να κάνει και εκείνη ως ΕΕ συμφωνίες επανεισδοχής γιατί άλλη η πίεση της ΕΕ και άλλη η πίεση κάθε κράτους μέλους. Δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη προς το φαινόμενο» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι ο ίδιος Θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Κράτους αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι εκείνος, που κατά καιρούς, και ιδίως σήμερα, αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο Γιώργος Καμίνης συμφώνησε απόλυτα με τα λεγόμενα του Προέδρου και επισήμανε ότι η διάκριση μεταξύ προσφύγων και αιτούντων άσυλο από τη μια πλευρά και παράτυπων μεταναστών από την άλλη είναι απολύτως εύστοχη και επιβάλλει διαφορετικού είδους προσπάθειες. Και σε εμάς και στην ΕΕ.

Όπως τόνισε από τότε που ανέλαβε για πρώτη φορά στην πρώτη θητεία του τον Ιανουάριο του 2011 ήδη αντιλήφθηκε το πρόβλημα που δημιουργούσε στην πόλη η αθρόα ύπαρξη ανθρώπων παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι δεν είχαν και αντικείμενο εργασίας και πρόσθεσε ότι αυτό υποβάθμισε την πόλη σε τρομακτικό βαθμό.

« Και για αυτό συμφωνώ απόλυτα με αυτά που είπατε. Και αυτό λέω και εγώ τόσο καιρό: Ότι σεβόμενοι τα δικαιώματα που απορρέουν από την αρχή της ανθρώπινης αξίας, πρέπει κατά τα λοιπά όμως και η Ευρώπη να μας βοηθήσει, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να επαναπατριστούν στις πατρίδες τους γιατί εδώ ο προορισμός στον οποίο έχουν έρθει να βρουν δουλειά είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να εκπληρωθεί αυτός ο σκοπός, γιατί βλέπουν ότι ακόμα και για τους ίδιους τους Έλληνες αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα» κατέληξε ο κ. Καμίνης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.